Iнтерв’ю
7 травня 2020
Юлія Клименко: «Ми просили Уряд схаменутися і перейти на гнучкий карантин»
Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувалась з народним депутатом від партії "Голос" Юлією Клименко, дізналась її думку щодо карантину та карантинних обмежень і чи підтримує партія ці обмеження.
news-image

Неподалік Кабінету міністрів проходила всеукраїнська акція підприємців з метою привернення уваги влади до ситуації, у якій опинився бізнес через введення карантинних заходів. До місця заходу прибули колони авто з різних міст України.
Кореспондент інфопростору «Є!» проводила прямий ефір та поспілкувалась з народним депутатом від партії "Голос" Юлією Клименко, дізналась її думку щодо карантину та карантинних обмежень і чи підтримує партія ці обмеження.

Кор.: Скажіть будь ласка, чи погоджуєтесь Ви та Ваша партія Голос з цими карантинними обмеженнями які зараз?

Юлія Клименко: Ні, ми не погоджуємось. Ми про це говорили вже багато тижнів тому. Три - чотири тижні назад ми просили Уряд схаменутися і, все ж таки, перейти на гнучкий карантин. Дозволяти людям працювати за умови індивідульного захисту, за умови санітарно-епідеміологічних заходів. Це треба було робити вже давно. Нажаль це вже давно перезріло.

Кор.: Що можете сказати про громадський транспорт?

Юлія Клименко: Транспорт повинен ходити, інакше малий і середній бізнес не зможе працювати.

Кор.: Чи погоджуєтесь Ви з тим, що громадський транспорт має спочатку працювати по спецперепустках, а потім вже для всіх людей?

Юлія Клименко: Я думаю, що він повинен працювати для всіх, але повинні бути жорсткі умови дезінфекції. Кожну годину-дві. Також відсутність скупчень людей і багато інших заходів, які всі країни вже пройшли. Це не є ноу-хау. В Італії метро не зупиняли.

Нагадаємо, підприємці під час мітингу вимагали звернути увагу на малий та середній бізнес, який страждає через запровадження суворих обмежень. Під стіни Кабміну прийшли, зокрема, ті, хто на ринках торгує одягом. Бо для них послаблень з 11 травня не буде.

Ми приїхали сюди, бо нас привела сюди соціальна несправедливість. Як так, що одні працюють, а ми сидимо на карантині? Ми гірше ломбардів, «Епіцентру»? Ні. Ми - громадяни України і вимагаємо, щоб весь мікро-, малий і середній бізнес мав право працювати із застосуванням засобів індивідуального захисту і (дотриманням – ред.) санітарно-епідеміологічним норм», - заявили організатори акції.

Також серед вимог - термінова заміна моделі карантину з тотального на ризикоорієнтований, зокрема надання дозволу роботи з 12 травня міському та міжміському транспорту за умови заходів безпеки; дозволу на початок роботи всіх ринків та літніх майданчиків закладів харчування, та інше.

Підприємці наголошують, що ситуація перейшла точку кипіння. Жити нема на що просто.

Також мітингувальники планували влаштувати перфоманс щодо «утисків підприємців під час карантину та прямого впливу карантину на загибель людей».

Читайте також:Кількість безробітних під час карантину збільшилася на 50%