Суспільство
7 травня 2020
Ризик повернення жорсткого карантину залишається досить реальним — ВООЗ
У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають «дуже реальним» повернення країн до жорсткого карантину у зв'язку з поширенням коронавірусу.
news-image

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають «дуже реальним» повернення країн до жорсткого карантину у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Про це заявив глава ВООЗ Тедрос Гебреісус, йдеться в повідомленні організації, пише Громадське.

Ризик повернення до повного закриття залишається дуже реальним, якщо країни не контролюватимуть перехідний період дуже обережно», — повідомив він.

На думку очільника ВООЗ, найкращим захистом від пандемії є сильна і стійка система охорони здоров'я.

Ми працюємо над реагуванням на виклики пандемії COVID-19, ми повинні також більше працювати, щоб підготуватися до наступної. Тепер є можливість закласти основи стійких систем охорони здоров'я на всій Землі. Це включає системи для підготовки, запобігання та реагування на збудники, що виникають», — зазначив Гебреісус.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великої Британії, яка вийшла на перше місце в Європі з кількістю жертв від коронавірусу, анонсував перші послаблення карантину з понеділка 11 травня

Як ми писали, у Франції за останню добу підтверджено 306 летальних випадків серед інфікованих коронавірусом, понад вдвічі більше ніж у неділю.

До речі, з 11 травня українські заробітчани, які мають дозвіл на роботу, зможуть в'їжджати на територію Чехії.

Також стало відомо, що у Євросоюзі вигадали ідею щодо сприяння зростанню продажу нових автомобілів та швидкому відновленню автопромисловості.

Читайте також:Чи допоможе порно пережити пандемію і що буде з сексом після COVID-19