Політика
7 травня 2020
Масове тестування на COVID-19 і страхування медиків: Рада збереться на позачергове засідання
На цьому засіданні будуть розглянуті два законопроєкти.
news-image
Верховна Рада України збереться на позачергове пленарне засідання 7 травня о 14:00.

Відповідне розпорядження підписав Голова Верховної Ради Дмитро Разумковповідомляє інформаційне управління ВР.

У зв’язку з вимогою 156 народних депутатів про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання та відповідно до частини восьмої статті 19 Регламенту Верховної Ради України скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання на 14 годину 7 травня 2020 року», – йдеться у розпорядженні.

При цьому визначено, що на цьому засіданні будуть розглянуті два законопроєкти: «Про внесення змін до деяких законів України з метою підвищення спроможності системи охорони здоров'я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби COVID-19» (№3380) і «Про внесення змін до Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" (щодо визначення розмірів обов'язкового державного страхування працівників державних і комунальних закладів охорони здоров'я, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб)» (№ 3376).

Фракція "Європейська солідарність" зібрала підписи 150 народних депутатів для скликання позачергового засідання Верховної Ради з метою ухвалення законопроєктів про страхування медиків і масове тестування на коронавірус.

Нагадаємо, у квітні 2020 року 60 народних депутатів пропустили понад 30% голосувань у Верховній Раді. Тепер їм за цей місяць можуть не відшкодувати витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень.

Раніше народні депутати у першому читанні ухвалили зміни до Виборчого кодексу, що стосувалися суми застави для партій та кандидатів у мери на місцевих виборах. Так, для тих, хто хоче взяти участь у виборах в селищах і містечках до 90 тисяч населення, застава взагалі не буде потрібною.

Читайте також:ВР схвалила спецпроцедуру розгляду законопроекту про банки