Україна
7 травня 2020
Сьогодні ворог – путінська Росія: відеоролик Інституту нацпам'яті про Другу світову та Україну
За роки війни з 1939 по 1945 роки Україна втратила понад 8 мільйонів життів.
news-image

Український інститут національної пам'яті 6 травня оприлюднив до Дня пам'яті і примирення ролик "Друга світова війна: як ми пам'ятаємо". Цікаво, що відео можна переглянути з субтитрами російською мовою.

Директор УІНП Антон Дробович розповів 24 каналу, що Україна обирає європейську модель пам'яті про події тієї війни.

Дробович нагадав, що за роки війни з 1939 по 1945 роки Україна втратила понад 8 мільйонів життів. Він додав, що ці дні символізують не тріумф переможців над переможеними. Вони насамперед повинні нагадувати про страшну трагедію, а також бути застереженням, що не можна силою вирішувати конфлікти між народами.

Він підкреслив, що уроком Другої світової "повинен бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично й безкомпромісно його захищати".

Тільки негідники, які не розуміють пекла війни можуть бажати її повторення. Зараз Україна так само воює з агресором. Сьогодні це – путінська Росія. Ми не маємо права програти. Як і 75 років тому, ми захищаємо рідну землю, – сказав Дробович.

За його словами, зараз запорукою існування України як суверенної держави є міць Збройних сил.

 
Нагадаємо, співголова фракції Опозиційна платформа - За життя Вадим Рабінович запропонував відправити українську делегацію для участі в параді 9 травня в Москві.
 
Також повідомляли, що скандальний український телеканал "Інтер" на 9 травня готує великий святковий концерт "Перемога. Одна на всіх".