Суспільство
8 травня 2020
В Україну п'ятьма рейсами повернулися майже 800 громадян
Учора пасажиропотік через український кордон, у порівнянні з попередньою добою, дещо зріс.
news-image

Близько 800 осіб прибули в "Бориспіль" минулої доби п’ятьма евакуаційними рейсами: з Копенгагена, Аліканте, Мілана та двома – з Мадрида. Про це йдеться на сторінці Фейсбук Держприкордонслужби.

Прикордонники провели температурний скринінг пасажирів. Осіб з підвищеною температурою не виявлено. Також жоден з пасажирів не скаржився на самопочуття.

Пасажири встановили мобільний додаток «Дій вдома» та зобов’язалися зперебувати на самоізоляції за вказаними у ньому адресами. Внесення громадянами необхідної інформації у мобільний застосунок «Дій вдома» прикордонники перевірили у ході проведення паспортного контролю. Один громадянин, що прибув із Копенгагена, відправився на обсервацію за визначеною адресою.

Учора пасажиропотік через український кордон, у порівнянні з попередньою добою, дещо зріс, кордон нашої країни на в’їзд та на виїзд перетнуло майже 14 тисяч осіб. Серед тих, хто перетинав кордон, порушників правил карантину та самоізоляції не виявлено, як і тих, хто мав підвищену температуру чи інші ознаки ГРВІ.

Відповідно до змін, які Уряд вніс до переліку пунктів пропуску через державний кордон, що підлягають тимчасовому закриттю, сьогодні опівночі відновилася робота автомобільного пункту пропуску «Рава-Руська», що на кордоні з Польщею у Львівській області, а також морського пункту пропуску в порту Скадовська. Натомість закрито пункт пропуску «Паланка (Маяки-Удобне)», що на кордоні з Молдовою.

Нині із урахуванням змін, внесених урядовими рішеннями, на державному кордоні тимчасово закриті 123 пункти пропуску, а у 19 тимчасово припинене пішохідне сполучення. Детальна інформація, де можна перетнути кордон автівкою, наведена в інфорграфіці.

Раніше ми писали, що завдяки спрощенню умов реєстрації та отримання допомоги по безробіттю в період карантину збільшилась кількість українців, які бажають скористатися послугами державної служби зайнятості, пише пресслужба

Нагадаємо, з 11 травня українські заробітчани, які мають дозвіл на роботу, зможуть в'їжджати на територію Чехії.

Як повідомляли, українцям пропонуватимуть роботу на період карантину з оплатою праці до 8 тис. гривень. Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Також ми писали, що правління Укрзалізниці розглядає можливість переведення працівників компанії на 4-денний робочий тиждень з 1 липня 2020 року, у разі, якщо епідемія COVID-19 продовжиться.

Читайте також:Евакуація українців: на початку травня МАУ виконає 11 спецрейсів