Україна
9 травня 2020
9 травня в Києві. Пряма трансляція
Кореспондент інфопростору «Є!» знаходиться на Алеї Слави і проводить пряму трансляцію того, що відбувається у ці хвилини.
news-image

9 травня в Україні святкують День Перемоги. Наша країна з усіх країн світу зазнала найбільших втрат за роки тієї війни. За різними оцінками, в Україні загинули від 8 млн до 10 млн осіб. Ми завжди будемо в нескінченному боргу перед учасниками боротьби з нацизмом в ті важкі роки! Пам'ятаємо і шануємо!

В цьому році через карантин святкові заходи 9 травня скасували по всій країні. На вулицях багато поліції та обмежений рух. Вулиця Грушевського перекрита. 

У Києві зараз проходить панахида біля могили невідомого солдата.

Кореспондент інфопростору «Є!»  знаходиться на Алеї Слави і проводить пряму трансляцію того, що відбувається у ці хвилини.

Ветерани співають пісні про "День Перемоги". До них приєднались кияни.  Підійшли представники поліції діалогу і нагадали про карантинні заходи та попросили дотримуватись дистанції. 

На вході роздають одноразові пов'язки тим, в кого немає маски. Кореспондента перевірила поліція та пропустила далі. Людям перевіряють сумочки, рюкзаки і пропускають далі. 

 

Йдемо до Алеї Слави. Тут теж багато поліції. Людей мало. Припускаємо, через те, що не їздить громадський транспорт. 

Бачимо велике скупчення людей. Це прийшов покладати квіти народний депутат Новінський разом з церковнослужбовцями, представниками Києво-Печерської лаври. Також покласти квіти прийшов Петро Симоненко, екснардеп, очільник колишньої Комуністичної партії України. 

До Алеї Слави вхід також обмежений. Стоїть поліцейська автівка. З гучномовця розповідають про правила карантину та закликають всіх бути в масках.

Зараз відбувається сутичка між людьми і поліцією. Люди наголошують про подвійність Закону. Згадують про "Епіцентр".

На вході стоїть паркан і є поліція. Всі, хто хоче вшанувати пам'ять, проходять.

Усіх пропускають по черзі. Люди постійно приходять. Правоохоронці склали на декількох людей адмінпротоколи, але наразі все спокійно. 

Люди, вдягнені у спецодяг, проводять дезінфекцію Алеї Слави. Відчувається запах хлорки. 

Кореспондент зауважила, що після того, як з'явився депутат, людей почали пропускати більше. 

 Люди несуть плакат з написом "Ніхто не забутий, ніщо не забуте". 

Зараз покладати квіти прийшли ветерани війни. Люди викрикують "Слава воїнам". 

Люди аплодують ветеранам, роблять спільне фото.

 

Поліція просить людей, що прийшли в пілотках, їх зняти. Склали акт правопорушення. 

Відбувається вже вдруге дезінфекція. 

Поліція контролює кількість людей, які тут знаходяться. 

Ветерани розповідають про емоції перемоги. Вони кажуть, що українці врятували весь світ від нашестя нацистів, адже саме на Україні відбувались найбільші бої і нацисти зазнали поразки саме на Україні. 

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні встановлений відповідно до Закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років». Відзначення Дня перемоги над нацизмом включає в себе переосмислення подій Другої світової війни, руйнування радянських історичних міфів, чесний діалог навколо складних сторінок минулого.

Читайте також:В Україні - День перемоги над нацизмом у Другій світовій