Політика
12 травня 2020
Активісти прийшли під будинок Зеленського через справу Гандзюк
Вони хочуть знати, чи його слова про притягнення до відповідальності замовників вбивства Катерини Гандзюк не були порожніми обіцянками заради політичного піару.
news-image

Зранку 12 травня під будинком Володимира Зеленського зібралися активісти через розслідування вбивства Катерини Гандзюк. Це вже не вперше громадскість збирається на протест і висловлює невдоволення завершенням слідства у цій резонансній справі.

Свою акцію активісти анонсували на фейсбук-сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк".

Очевидно, що генпрокурор та голова СБУ не розповідають Президенту про справжній стан речей. Ми готові розповісти Президенту те, що не цікавить генпрокурорку, про відсутність доказів в матеріалах справи і про помилки слідства, – заявили активісти.

На місце прийшов і активіст Сергій Стерненко, якому готуються оголосити підозру через нібито умисне вбивство, коли внаслідок нападу помер не активіст, а сам нападник.

Чим невдоволені активісти

Служба безпеки України завершила досудове розслідування вбивства Катерини Гандзюк наприкінці квітня. Вони висунули підозри ймовірним організаторам та замовникам нападу – Олексію Левіну та Владиславу Мангеру. Хоча слідчі ще мали три місяці на проведення необхідних дій.

Активісти переконані, що це зробили для того, щоб "злити" справу у суді.

Ініціативна група "Хто замовив Катю Гандзюк?" у той же день, 27 квітня, організувала протести під ОП та будинком генпрокурорки Ірини Венедіктової. Правозахисники не плюють у пісочниці, – Венедіктова відреагувала на протести під її будинком Генпрокурорка ж відповіла на протести заявою у фейсбуці, зазначила, що не вважає учасників акції правозахисниками та запитує їх, чи вони дійсно хочуть правди.

Батько загиблої Катерини Гандзюк розкритикував завершення слідства Це – злочин, – батько Гандзюк про завершення досудового слідства у справі та вважає такі дії злочином.

В Офісі генпрокурора оприлюднили роз’яснення: там підкреслюють – прокурор дійшов висновку, що є достатньо підстав для складання обвинувального акту щодо голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника одного з депутатів облради Олексія Левіна (Москаленка).

 

Читайте також:Венедіктова відреагувала на протести під її будинком