Події
12 травня 2020
Наслідки коронавірусу: мільярдер Річард Бренсон продає частку в Virgin Galactic
Гроші від продажу підуть на підтримку їхніх компаній, що потрапили під "безпрецедентний вплив" COVID-19.
news-image

Мільярдер Річард Бренсон продає частку у компанії Virgin Galactic, засновником і генеральним директором якої він є. Бізнесмен хоче зібрати 500 мільйонів доларів для фінансової підтримки власних підприємств, з-поміж яких й авіаперевізник Virgin Atlantic, які постраждали через пандемію коронавірусу.

Мільярдера часто критикували за те, що він намагався отримати матеріальну допомогу від держави, тобто за рахунок платників податків, повідомляє 24 канал з посиланням на  BBC. Ці гроші Бренсон хотів спрямувати на розвиток Virgin Atlantic в умовах коронавірусу.

Однак сер Річард вирішив продати частку свого бізнесу з космічного туризму.

У Virgin Group заявили, що гроші від продажу підуть на підтримку їхніх компаній, що потрапили під "безпрецедентний вплив" COVID-19.

Так, на минулому тижні представники авіакомпанії Virgin Atlantic заявили, що змушені звільнити понад 3000 працівників і припинити свою діяльність у міжнародному аеропорту Великої Британії "Гетвік".

Ще одне підприємство, що входить у Virgin Group Річарда Бренсона, Virgin Australia, перейшло у зовнішнє управління. Один із найбільших авіаперевізників Азійсько-Тихоокеанського регіону більше не здатний самостійно функціонувати і повідомив про банкрутство. Через коронавірус компанія змушена були припинити здійснення польотів.

У квітні Річард Бренсон, якому належить 51% Virgin Atlantic, заявив, що виставить під заставу свій розкішний маєток на острові Некер у Карибському морі. Компанія збирається взяти кредит від уряду Великої Британії, який, як повідомляють, становить близько 500 мільйонів фунтів.

Переговори щодо кредиту з британським урядом ще тривають. Водночас, Virgin Atlantic, яка є приватною компанією, зосередилася паралельно на дискусіях з інвесторами. До складу потенційних інвесторів входять такі приватні фірми, як Greybull Capital та Apollo Global Management.

Через значні витрати, спричинені безпрецедентними ринковими умовами, які принесла нам криза COVID-19, ми вивчаємо нові варіанти отримання додаткового зовнішнього фінансування, – зазначив прессекретар Virgin Atlantic.

Нагадаємо, у п'ятницю 1 травня угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air відновить рейси до європейських міст з аеропорту Відня.

Зазначимо, Україна слідкує за засіданнями профільних міністерств, які відповідають за епідситуацію і за транспортне сполучення в ЄС.

Читайте також:Що декларують чиновники у різних країнах (інфографіка)