Резонанс
12 травня 2020
Україна входить в топ-15 країн світу з найшвидшими темпами скорочення населення, – Мінсоцполітики
У Мінсоцполітики обговорили, як підвищити співвідношення розміру пенсії до зарплати в майбутньому
news-image

Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що Міністерство соціальної політики відновлює соціальний діалог щодо змінення системи пенсійного забезпечення в Україні. Про це йдеться у Telegram-каналі Мінсоцполітики,  пише «Є!».

Як повідомила міністр, Україна входить в топ-15 країн світу з найшвидшими темпами скорочення населення, згідно з даними ООН. Причому, зазначається у повідомленні, в найближчі десятиліття скорочення населення буде відбуватися за рахунок працездатних. За прогнозами, за 5 років населення скоротиться на 18%, а співвідношення між пенсіонерами і працюючими зросте майже вдвічі.

Внесків працюючих і зараз недостатньо для забезпечення необхідного рівня життя пенсіонерів, а надалі ситуація погіршуватиметься, - зауважила Лазебна.  
На нашу думку, розумної альтернативи запровадженню другого рівня пенсійної системи не існує. Тому нам необхідно запровадити накопичувальну систему з посильними внесками, які сплачуватимуть працівник та роботодавець".

Як пояснили у Мінісоцполітики, додатково така система сприятиме детінізації зайнятості. Зазначається, що підвищення співвідношення розміру пенсії до отримуваної заробітної плати в майбутньому можна досягти шляхом введення обов’язкової накопичувальної системи. Всі пропозиції щодо цього опрацюють в рамках робочої групи при комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Також читайте: В МОЗ розповіли, коли Україна зможе відкрити кордони

Читайте також:Майже 6 тис. населених пунктів в Україні залишаються без Інтернету