Світ
13 травня 2020
США планують запровадити санкції щодо Китаю через коронавірус
До Сенату Конгресу США внесли законопроект, який дозволяє президенту Дональду Трампу запровадити санкції проти Китаю за відмову в співпраці при з'ясуванні причин виникнення пандемії коронавірусу.
news-image

До Сенату Конгресу США внесли законопроект, який дозволяє президенту Дональду Трампу запровадити санкції проти Китаю за відмову в співпраці при з'ясуванні причин виникнення пандемії коронавірусу. Документ вніс сенатор-республіканець Ліндсі Грем, передає 112.

Я переконаний, що Китай не почне співпрацювати з серйозним розслідуванням, поки його не змусять це зробити. Цей жорсткий законодавчий акт буде накладати санкції на Китай, поки вони не почнуть співпрацювати зі слідчими", - сказав Грем.

Відповідно до законопроекту, протягом 60 днів Китай має надати всі необхідні відомості для розслідування, яке ведеться Сполученими Штатами, їхніми союзниками або структурами ООН. Окрім того, влада КНР має закрити ринки, де продають диких тварин, і звільнити затриманих у Гонконзі активістів.

В іншому випадку США можуть заморожувати китайські активи, запроваджувати заборону на в'їзд для китайських офіційних осіб, а також забороняти американським фінансовим інститутам видавати кредити і страхувати китайські підприємства.

Понад вісімдесят тисяч американців мертві, а мільйони людей сьогодні не мають роботу через те, що Китай не зміг стримати і запобігти поширенню вірусу", - підкреслив сенатор.

Зазначимо, що станом на 13 травня у світі зафіксовано 4 262 051 випадок зараження коронавірусом. З них 291 961 людина померла і 1 493 450 вилікувались.

До речі, уряд Чехії продовжує послаблювати карантин через коронавірус. З 25 травня у відкритих громадських місцях дозволили не носити захисну маску. Закритих приміщень нововедення не стосується.

Американська співачка Мадонна перехворіла на COVID-19, вважаючи, ще це просто важкий грип. Дізналася про це вона лише згодом, через сім тижнів, коли результат аналізу показав наявність антитіл

Також ми писали, що прем'єр-міністр Бельгії Софі Вілмс оголосила, що відтепер дозволено відвідування близьких друзів і родичів.

Читайте також:Відомий у світі фотограф показав українських медиків у моторошному ролику про коронавірус