Суспільство
13 травня 2020
«Укрзалізниця» розробила план виходу електричок з карантину
Курсування приміських поїздів відновлюватимуть у дві черги.
news-image

За умови скасування чи пом'якшення карантину "Укрзалізниця" планує відновлювати приміське сполучення у два етапи.

Про це повідомив виконувач обов’язків голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик, повідомляє прес-служба компанії.

Курсування приміських поїздів відновлюватимуть у дві черги:

на першому етапі на колії повернуть 745 приміських поїздів для забезпечення підвозу громадян до роботи в години "пік";
на другому етапі планується призначити ще 571 поїзд для повного відновлення приміського залізничного руху.

 План виходу електричок з карантину

Наразі фахівці компанії проводять технічний огляд обладнання і рухомого складу, перевіряють працездатність кас і платіжних терміналів, здійснюють поточні ремонти вокзалів і поїздів

Також Юрик нагадав про збитковість сектору приміських перевезень через хронічну недокомпенсацію місцевими бюджетами за поїздки пільгових категорій громадян.

За даними "Укрзалізниці", при відновленні курсування на першому етапі, виходячи із місячного розрахунку, компанія недоотримає 279,5 млн грн, а на другому — ще 224,5 млн грн.

Компанія розуміє складну ситуацію в економіці країни і сумлінно виконуватиме функції соціального перевізника. Проте, ми також звертаємо увагу на необхідності вирішення питання компенсацій за перевезення пільговиків та джерел фінансування розвитку приміського руху", — резюмував очільник компанії.

Зазначимо, працівникам "Укрзалізниці", у яких буде діагностовано та підтверджено COVID-19, надаватиметься матеріальна допомога у розмірі 6-10 тисяч гривень.

Нагадаємо, Укрзалізниця виконує Закон про обмеження оплати праці членів правління. Рішення реалізоване. Члени правління отримуватимуть 47 230 грн. на період карантину.

Також повідомляли, що Правління Укрзалізниці розглядає можливість переведення працівників компанії на 4-денний робочий тиждень з 1 липня 2020 року.

Читайте також:«Укрзалізниця» видала своїм співробітникам маски з паперових серветок