Події
13 травня 2020
Протест вкладників ЖК «Укрбуд» в Києві. Пряма трансляція
Протестувальники стверджують, що на їхніх житлових об'єктах досі не відновилося будівництво.
news-image

Вкладники ЖК "Укрбуд" влаштували у середу, 13 травня, автомітинг під КМДА. За перебігом подій стежить кореспондент інфопростору «Є!». Зараз протестувальники вже поїхали з-під КМДА під Міноборони. 

Протестувальники стверджують, що на їхніх житлових об'єктах досі не відновилося будівництво. І це попри обіцянку президента України.

Наприкінці минулого року Володимир Зеленський інвесторів запевнив: квартири добудує "Київміськбуд". Але за пів року новий забудовник на баланс взяв лише п'ять об'єктів із понад 20.

Машини поступово продовжують прибувати.

Автівок зібралось дуже багато. Всі вони припарковані і стоять з відкритими капотами.

Автівки постійно сигналять. 

 Протестувальники скандують "Розблокуйте".

Вкладники просять подумати про підлеглих Мінобори, які зараз захищають Україну. 

Протестувальники б'ють по металевих бочках і зазначають, що проблеми вкладників "Укрбуду" керівництву Міноборони "побарабану".

Протестувальники зазначають, що Міністерство оборони чинить перепони в будові. Серед тих хто ризикує залишитись без оселі - воїни АТО.

40 тисяч людей хочуть додому", - скандують вкладники.

Вкладники звертаються до Міністра Оборони Тарана, просять звернути увагу на тисячі сімей, які вклали власні кошти в квартири.

Проблема "Укрбуду" не вирішиться сама собою", - впевнені люди.

Нагадаємо, у відновленні будівництва об'єктів ЖК "Укрбуд" майже немає прогресу. Такий висновок зробили ще в квітні 2020 року.

Раніше через довготривалу зупинку будівництва інвестори будинків "Укрбуду" пікетували Офіс президента.

Державна корпорація "УкрБуд" зупинила будівельні роботи на більшості своїх об’єктів.

Також повідомляли, що детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у вчиненні нових злочинів екс-командувачу Національної гвардії, колишньому народному депутату та низці посадовців компанії-забудовниці, які є підозрюваними у заволодінні майном ГУ Національної гвардії України на 81,64 млн гривень.

Раніше зазначалось, що холдингова компанія «Київміськбуд» добудовуватиме житлові комплекси компанії «Укрбуд» за власні коштита банківську позику. Також компанія домовляється про підтримку з Кабінетом міністрів, Міністерством фінансів та Київською міською державною адміністрацією.

Читайте також:Протести автоперевізників у Києві. Пряма трансляція