Події
13 травня 2020
На Волині після відвідин церкви захворіли 18 людей, одна жінка померла
Також хворий і настоятель храму. Жінка, яка прибирала в церкві, померла.
news-image

Після відвідування служби в церкві Архістратига Михаїла у Ковелі на коронавірус захворіли 18 осіб. Жінка, яка прибирала у храмі, померла.

Про це пише місцеве видання Волинські Новини.

Директорка Волинського лабораторного центру МОЗ України Наталія Янко наголосила, що на сьогодні викликає стурбованість ріст захворюваності у Ковелі.

Протягом останніх днів зареєстровано понад 30 нових випадків захворюваності на коронавірус, один з яких летальний. Під час епідеміологічного дослідження встановлено, що 18 осіб захворіли після відвідування церкви Архістратига Михаїла. Вони відвідували церкву у поминальні та пасхальні дні – це вписуться в інкубаційний період 14 днів. Також зареєстрований випадок захвоювання і в настоятеля храму. Жінка, яка прибирала в церкві, померла», - розповіла Наталія Янко.

Зауважимо, спалах коронавірусу спостерігається у селищі Череваха Маневицького району серед прихожан баптистської церкви християн віри євангельської. Хворобу підтверджено у 12 осіб, в тому числі у пресвітера церкви.

Як повідомлялося, станом на 9:00 13 травня в Україні 16425 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 439 летальних, 3716 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 402 нові випадки.

Зазначимо, вчені знайшли у кажанів ще один вірус, споріднений з коронавірусом COVID-19. Команді дослідників вдалося виявити два геноми вірусу в організмі тварин, один з них майже ідентичний штаму SARS-CoV-2 - вірусу, що викликав страшну пандемію.

Раніше ми писали, що в прийнятті рішення щодо відкриття пунктів державного кордону Україна буде орієнтуватися на епідеміологічну ситуацію щодо коронавірусу, а також рішення в інших країнах Європи про відкриття кордонів.

Читайте також:Наближається друга хвиля захворюваності на коронавірус, - головний епідеміолог США