Політика
14 травня 2020
Кабінет міністрів вніс коронавірус до списку професійних захворювань медичних працівників
Постанова покликана захистити медичних та інших працівників, які безпосередньо зайняті на роботах із ліквідації захворювання COVID-19.
news-image

Кабінет міністрів вніс коронавірус до списку професійних захворювань медичних працівників.

Відповідна постанова опублікована на сайті уряду.

Як наголошується в пояснювальній записці, постанова покликана захистити медичних та інших працівників, які безпосередньо зайняті на роботах із ліквідації захворювання COVID-19 серед людей, внаслідок чого вони можуть отримати професійне захворювання.

Ініціативу погодили з Держслужбою з охорони праці, міністерством соціальної політики, фінансів та охорони здоров'я. Міністерство охорони здоров'я має в двотижневий термін визначити перелік посад медичних та інших працівників, які зайняті на роботах із ліквідації COVID-19.

У зв'язку з внесенням коронавіруса в список професійних захворювань роботодавці також будуть зобов'язані займатися вирішенням питань реабілітації та відшкодування шкоди, завданої здоров'ю працівника під час виконання трудових зобов'язань.

Крім того, Міністерству охорони здоров'я було направлено доручення, згідно з яким необхідно визначити перелік посад, пов'язаних з боротьбою і ліквідацією COVID-19.

Нагадаємо, медикам уже перерахували премії за березень, введені за посилену боротьбу з коронавірусом.

Також їх вирішили офіційно звільнити від сплати всіх податків і зборів на період боротьби з епідемією.

Зазначимо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що тільки на 3-му етапі по зняттю карантинних заходів в Україні запрацює міжміський транспорт і метро.

Також повідомляли, що обмеження через коронавірус в Україні починають послаблювати з 11 травня, але робитимуть це згідно з концепцією "адаптивного карантину".

Це означає, що про зняття чи не зняття певних обмежень рішення ухвалюватиме місцева влада – залежно від епідеміологічної ситуації в кожному регіоні.

Читайте також:В Івано-Франківську від COVID-19 померла 19-річна дівчина