Події
14 травня 2020
Спалах Covid-19 у селі на Прикарпатті виник через масову гулянку
Незважаючи на карантинні обмеження, певна особа вирішила провести святкування, запросивши чималу кількість гостей.
news-image

Мешканців села Княжолука Долинського району почали масово госпіталізовувати після святкування, на якому був хворий на коронавірус.

Про це розповів головний санітарний лікар області Руслан Савчук, інформує місцеве видання Суспільне. Карпати.

Незважаючи на карантинні обмеження, певна особа вирішила провести святкування, запросивши чималу кількість гостей. Серед них був потенційний інфікований відвідувач. Ну і звідти пішов такий спалах. Я не озвучуватиму прізвища цих осіб через захист персональних даних”, – каже Руслан Савчук.

Працівникам епідслужби вдалося встановити коло контактних осіб. Виявилося, що, окрім односельчан, на святкуванні були і жителі інших населених пунктів. Методом ПЛР-діагностування у людей було підтверджено коронавірус. Зараз вони лікуються у Долинській центральній районній лікарні.

Спеціалісти Долинської філії провели дезінфекційні заходи. Продовжуємо встановлювати причетних для можливого виявлення якомога більше людей, які ще не звернулися за медичною допомогою, але можуть інфікувати інших”, – додав головний санітарний лікар Івано-Франківської області.

Нагадаємо, після відвідування служби в церкві Архістратига Михаїла у Ковелі на коронавірус захворіли 18 осіб. Жінка, яка прибирала у храмі, померла.

Як ми писали, у ніч на 13 травня в Івано-Франківську померло двоє людей із діагнозом COVID-19. Серед них - дівчина 19-ти років, у якої не було супутніх захворювань.

Також стало відомо, що відомий у світі фотокореспондент з України Мстислав Чернов зняв відео про те, як в українських лікарнях борються з коронавірусом

Читайте також:В Україні зафіксовано 16847 випадків коронавірусної хвороби COVID-19