2020 рік стане для страхових компаній одним з найгірших в історії
У 2020 році загальні збитки страхових компаній у всьому світі можуть скласти $ 203 млрд, що є одним з найгірших результатів в історії.
news-image

Галузь може втратити $ 203 млрд через пандемію, пише UBR.

У 2020 році загальні збитки страхових компаній у всьому світі можуть скласти $ 203 млрд, що є одним з найгірших результатів в історії. Про це свідчить новий прогноз найбільшого страхового ринку в світі Lloyd's of London.

Як повідомляється, $ 107 млрд припаде на страхові виплати, що можна порівняти з виплатами після ураганів 2005 і 2017 років. Ще $ 96 млрд будуть пов'язані з втратою компаніями інвестиційних доходів.

В Україні почнуть масово закриватися страхові компанії - не витримають нових вимог.

Я не думаю, що хто-небудь передбачав сценарій, при якому всі клієнти несли б втрати по всьому світу", - заявив глава Lloyd's Джон Ніл.

Згідно з його оцінками, Lloyd's доведеться задовольнити претензії в розмірі від $ 3 млрд до $ 4,3 млрд. Сума може вирости, якщо карантин завершиться після червня.

За словами Джона Ніла, у синдикатів Lloyd's достатньо фінансових резервів для виплат, проте половині з них доведеться залучати капітал. У першому кварталі страхові компанії зарезервували понад $ 3,3 млрд для задоволення претензій, пов'язаних з коронакрізісом, пише Financial Times.

Нацбанк рекомендував підтримати страхові компанії на період карантину.

Джон Ніл висловив упевненість, що втрати в $ 200 млрд неминуче вплинуть на страхові премії.

Необхідно визнати, що з часом ціни виростуть", - заявив він. У той же час глава Lloyd's заявив, що рецесія призведе до зниження обсягів страхових премій.

Нагадаємо, основні наслідки коронакризи для української економіки почнуть проявлятися з другої половини травня і влітку. Про це заявив бізнесмен Сеяр Куршутов, коментуючи питання про наслідки пандемії для України.

Раніше ми писали, що за оцінками Всесвітньої організації туризму, яка є структурною одиницею Організації об'єднаних націй, кількість міжнародних туристів у світі за підсумками 2020 року може скоротитися на 58-78% проти аналогічного показника попереднього року.

Також стало відомо, що Зеленський в статті для El Pais розповів про "примару банкрутства". Без підтримки Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україна чекає банкрутство і занурення в злидні. 

Читайте також:МВФ відмовився від «розширеного» кредиту для України: що буде з курсом долара і скільки грошей отримаємо