Світ
15 травня 2020
У Німеччині найбільше падіння економіки з часів фінансової кризи 2009 року
Економіка Німеччини перебуває у кращому стані, ніж у сусідніх Франції та Італії, економіка яких в першому кварталі зменшилася на 5,8% і 4,7% відповідно.
news-image

У першому кварталі 2020 року валовий внутрішній продукт Німеччині на тлі епідемії коронавірусу скоротився на 2,2 відсотка у порівнянні з попереднім кварталом.

Про це свідчать дані Федерального статистичного відомства, повідомляє Європейська правда із посиланням на DW.

Це найбільше падіння економіки за тримісячний період з часів фінансової кризи 2009 року. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року ВВП найбільшої економіки Європи у січні-березні впав на 2,3% після зростання на 0,4% у попередній тримісячний період.

Та все ж економіка Німеччини перебуває у кращому стані, ніж у сусідніх Франції та Італії, економіка яких в першому кварталі зменшилася на 5,8% і 4,7% відповідно.

У березні у Німеччині рекордно обвалилися промислове виробництво та експорт. Багато німецьких підприємств припинили роботу в середині березня через карантинні обмеження. А в багатьох галузях німецької економіки через епідемію компанії значно скорочують штат.

Також передбачається, що Німеччина у 2020 році отримає на 98,6 мільярда євро менше податкових надходжень, ніж очікувалося.

Європейська комісія прогнозує зниження ВВП єврозони у 2020 році на рекордні 7,75%, і після цього зростання на 6,25% у 2021 році.

Як ми повідомляли, у Фінляндії під час карантину стрімко зросло споживання алкоголю. Продажі рожевого вина зросли на 40% у квітні, а червоного і білого на 35% і 28% відповідно.

Нагадаємо, Італія з 18 травня відкриває бари, ресторани і перукарні. Цей крок, оголошений урядом у понеділок ввечері, відбувся після тиску з боку регіональних лідерів, яким було дозволено створити власний план відновлення економіки.

Читайте також:Джо Роган: Коронавірус створювався в лабораторії? Вперше українською