Україна
15 травня 2020
Найголовніше за день: 483 нові випадки коронавірусу за добу, Саакашвілі хоче розірвати угоду України з МВФ та в США розробили вакцину від коронавірусу в таблетках
Читайте про найголовніші події дня, 15 травня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 15 травня.

483 нові випадки коронавірусу за добу

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 15 травня в Україні 17330 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 476 летальних, 4473 пацієнта одужало. За добу зафіксовано 483 нові випадки.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 15 травня 2020 року до Центру надійшло 1252 повідомлення про підозру на COVID-19. 

Саакашвілі хоче розірвати угоду України з МВФ 

Україна повинна відмовитися від кредитів МВФ, оскільки її економічний стан уже дозволяє це зробити.

Мені здається, до всього того, що ми зараз зобов'язані співпрацювати з МВФ, ви подивіться, скільки вони нам грошей дають. Вони дають нам грошей рівно стільки, щоб ми просто розраховувалися за зовнішні борги. І ми через це змушені постійно ходити на уклін. Я свого часу в Грузії відмовився від послуг МВФ", – сказав Саакашвілі.

В США розробили вакцину від коронавірусу в таблетках

У США розробили вакцину від COVID-19 у таблетках замість ін'єкцій. Мільйони доз нової вакцини можуть бути виготовлені до кінця року. За його словами, вакцина зроблена з мертвого аденовірусу, однієї з причин застуди, в який команда Такера включила деякі гени з COVID-19.

Читайте також:Джо Роган: Коронавірус створювався в лабораторії? Вперше українською

Зараз вакцина проходить лабораторні випробування на придатність до виробництва. Випробування на мишах уже проведені, і їхні результати були успішними.

Нагадаємо, у п'ятницю, 15 травня, в кількох областях України оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Про це повідомили на офіційному сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій, посилаючись на прогноз Укргідрометцентру.