Політика
17 травня 2020
Демократи США ініціювали нове розслідування проти Трампа
Демократична партія США обурена звільненням чиновника, який розслідував діяльність секретаря президента Дональда Трампа
news-image

Демократи в Конгресі США почали розслідування проти президента Сполучених Штатів Дональда Трампа щодо звільнення чиновника з Державного департаменту. Чиновник займався розслідуванням діяльності державного секретаря Майка Помпео. Про це повідомляє видання "Радіо Свобода", пише «Є!».

Як повідомляється, повідомлення про розслідування 16 травня з'явилося на наступний день після того, як президент США Дональд Трамп оголосив, що планує звільнити генерального інспектора Держдепартаменту США Стіва Линіка. Демократи припустили, що Линік, почав розслідування правопорушень самим секретарем Помпео.

Як зазначається, Линік розслідував скарги на те, що Майк Помпео міг зловживати роботою підлеглих і просив їх виконувати особисті доручення, зокрема купувати їжу і наглядати за його собакою. В рамках свого розслідування демократи зажадали, щоб адміністрація Трампа передала документи, пов'язані з звільненням Линіка, а також інформацію про розслідування.

Загалом Линік став третім звільненим з квітня поточного року Дональдом Трампом чиновником, який вивчав ймовірні неправомірні дії влади. Екс-прокурор Линік був призначений колишнім президентом США Бараком Обамою для контролю над витратами і виявленням яких-небудь зловживань у Державному департаменті.

Також читайте: Суд зобов'язав Білий дім оприлюднити листи про припинення допомоги Україні - ЗМІ

Читайте також:Трамп вніс на розгляд Сенату кандидатуру нового посла США в Україні