Війна
18 травня 2020
Минулої доби збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню
Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів Об’єднані сили припинили ворожу активність.
news-image

Минулої доби збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Наші військовослужбовці своєчасно реагували на усі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях ворога змушували його відмовитись від продовження обстрілів, йдеться у Фейсбук ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Авдіївки противник тричі вів вогонь по наших позиціях з мінометів 82-го калібру, випустивши 24 міни, а також автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Поблизу населеного пункту Водяне ворог застосовував БпЛА для скидання пострілів ВОГ-17, а оборонців Славного та Невельського обстріляв з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Поруч з населеним пунктом Піски окупанти вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування РФ порушили режим припинення вогню поруч з Новоолександрівкою. Тут загарбники використовували автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

Внаслідок ворожих обстрілів троє українських військовослужбовців отримали поранення.

Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів Об’єднані сили припинили ворожу активність. Загарбники отримали адекватну відповідь від українських воїнів.

За даними розвідки, 17 травня наші воїни знищили двох російських окупантів та ще двох поранили. Від початку поточної доби російські збройні формування активності не проявляли. За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Слава Україні!", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 14 травня загинув майор Андрій Супрагін, заступник командира 81-ї окремої аеромобільної бригади та кавалер ордену Богдана Хмельницького.

Також стало відомо, що 5 травня українські військовослужбовці поранили щонайменше двох російських окупантів.

Як ми писали, збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Утримуючи оборону, наші військовослужбовці минулої доби діяли рішуче та дали ворожим підрозділам гідну відсіч. Відчувши на собі рішучість дій наших воїнів, окупаційні підрозділи припинили свою активність.

Читайте також:ЗСУ дали бій терористам на Донбасі