Політика
19 травня 2020
З 25 травня Кабмін дозволить роботу метро та дитсадків – Шмигаль
Центральна влада у рамках цього адаптивного карантину відпускає обмеження на рівні держави , але постійно працює із міської владою, яка буде контролювати на ситуацію .
news-image
В Україні з 22 травня буде запроваджений адаптивний карантин, який можна буде посилювати локально, якщо будуть спалахи захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє ICTV.

Карантин буде продовжено, але, як ми обіцяли, переходимо до адаптивного карантину. Тому вже з 22 числа буде прийнято ряд пом'якшень щодо карантину», - сказав Шмигаль.

За його словами, уряд цього тижня ухвалить рішення, яке дозволить з 22 травня певним чином послабити умови карантину для міського транспорту, буде дозволено спортивні змагання, а також роботу готелів, але без роботи басейнів та ресторанів. Крім того, буде пом'якшення щодо служб у церквах.

Із 25 числа, тобто беремо час на технічну підготовку, уряд дозволить роботу дитячих садочків, а також роботу метрополітену», - додав глава уряду.

Він пояснив, що центральна влада у рамках цього адаптивного карантину відпускає обмеження на рівні держави , але постійно працює із міської владою, яка буде контролювати на ситуацію .

Як повідомлялося, уряд з 12 березня ввів в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське і міжобласне автомобільне, залізничне і авіасполучення.

З 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, в тому числі авіаційного. Кабінет міністрів 4 травня продовжив дію карантину до 22 травня, але з 11 травня обмеження були ослаблені.

Нагадаємо, на спільному засіданні уряду та глави держави було піднято питання про відновлення роботи громадського транспорту, оскільки послаблення карантину стало причиною повернення українських громадян до їх робочих місцях.

Також повідомляли, що у Південно-Східній Азії одна з країн не зафіксувала нових випадків коронавірусу протягом місяця.

Читайте також:Понад 120 країн підтримали проведення розслідування походження коронавірусу — The Guardian