Політика
19 травня 2020
Рада розблокувала підписання «антиколомойського закону»: усі подробиці
Перед цим парламентарі не підтримала проєкти постанов про скасування голосування за документ.
news-image

Верховна Рада розблокувала підписання банківського або так званого "антиколомойського" закону. Сталося це на парламентському засіданні 19 травня. Перед цим парламентарі не підтримала проєкти постанов про скасування голосування за документ.

Під час засідання Верховна Рада розглянула дві постанови про скасування результатів голосування за законопроєкт. Їх подали нардепи від "Слуги народу" Антон Поляков і Максим Бужанський. Документи отримали номери 2751-д-П та 2571-д-П1.

Однак парламентарі не підтримали їхні ініціативи. За проголосували лише 74 і 78 нардепів. А це недостатня кількість голосів. Необхідно було 226. 

Отже, тепер голова парламенту Дмитро Разумков має змогу підписати законопроєкт та передати його на підпис президентові України.

Перед голосуванням Поляков просив колег підтримати його постанову, а Дубінський наголошував, що всі порушення нібито зафіксовано, тож процес треба повернути у законне русло.

За словами останнього, незалежно від того, як проголосують за їхні з Поляковим постанови, спікер парламенту Дмитро Разумков не має права підписувати документ.

Голова комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради Сергій Кальченко, зі свого боку, наголосив, що під час самого голосування за "антиколомойський" закон 13 травня ні Дубінський, ні Поляков не подавали скарг до спікера щодо порушень, а також не висловлювались проти голосування.

Що відомо про блокування "антиколомойського закону"

Народні депутати Антон Поляков та Олександр Дубінський ("Слуга народу") зареєстрували проєкти постанов про скасування голосування за "антиколомойський" законопроєкт про банки.

Тому спікер Дмитро Разумков, а також президент Володимир Зеленський не могли підписати законопроєкт без розгляду та скасування парламентом цієї постанови.

Зауважимо, що саме Антон Поляков був серед депутатів, які завалили парламент тисячами правок, аби заблокувати "антиколомойський закон".

блокування антиколомойського закону
Постанова Антона Полякова / Фото з телеграм-каналу нардепа

Раніше народний депутат Антон Поляков подав позов до суду, в якому просить визнати протиправними дії Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та народного депутата Данила Гетманцева під час розгляду та ухвалення «банківського закону».

Нагалаємо, Верховна Рада 13 травня в другому читанні ухвалила законопроєкт, що регулює роботу банківської діяльності та від якого, зокрема, залежить отримання фінансової допомоги від МВФ.

Читайте також:Зеленський прийшов в Раду і звернувся до нардепів