Події
19 травня 2020
«Голос» ініціює відставку голови МОЗ, звинувачує Степанова у брехні
МОЗ спершу купив костюми для медиків втричі дорожчі – по 488 грн, а тепер ще й не привозять ті костюми.
news-image

Фракція "Голос" збиратиме голоси на відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я.

Про це сказала народний депутат з фракції "Голос", член парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Олександра Устінова у вівторок з трибуни Верховної Ради.

Нам брешуть про дуже страшний злочин. Два дні тому міністр охорони здоров’я Максим Степанов, якого вже всі охрестили Максим "Костюмов", нам в черговий раз збрехав. Ви всі почули, щодо нас приїхали костюми – і їх будуть розвозити по Україні, по медиках. Я вчора була на митниці, не приїхали костюми. Замість 72 тисяч костюмів приїхало 29.

Нам просто брешуть в обличчя в той час, як в Україні кожного дня сто медичних працівників інфікуються "ковідом". Вчора почалися страйки в Харкові величезні, коли медики виходили й казали: в нас немає чим себе захистити…

Ті, хто зараз знаходяться не в центральних обласних лікарнях, а в районних, – в них немає нічого. Міністерство охорони здоров’я сьогодні фактично вчиняє злочин", - сказала нардепка.

За словами Устінової, МОЗ спершу купив костюми для медиків втричі дорожчі – по 488 грн, а тепер ще й не привозять ті костюми.

На думку депутатки від "Голосу", цим МОЗ вчиняє "масове вбивство" медиків. Устінова заявила, що міністр Максим Степанов "краде і вбиває".

Депутат пояснила, що "масовим вбивством" вона вважає невиконання в повному обсязі постачання захисних костюмів для медпрацівників, що, як говорять у "Голосі", були закуплені за завищеними цінами.

Ми всі зараз повинні піднімати питання заміщення міністра охорони здоров’я. Сьогодні фракція "Голос" почне збирати підписи за те, щоб ця людина пішла з посади. Я закликаю підписатися під цією постановою. Якщо ви не підпишетеся під нею, ви станете співучасниками цього злочину", - підкреслила вона.

Раніше повідомляли, що в Україні в боротьбі з коронавірусом вже освоїли понад 1,3 млрд бюджетних гривень, які пішли на закупівлю захисних масок, костюмів, дезінфекцію та апарати ШВЛ.

Нагадаємо: люди без посад в Міністерстві охорони здоров’я вивозили з відомства медичні засоби, включно з тестами на Covid-19 з китайського вантажу.

Читайте також:На Тернопільщині в епіцентрі спалаху COVID-19 бракує медиків, спецзасобів і обладнання