Україна
19 травня 2020
Найголовніше за день: зменшення кількості випадків коронавірусу за останню добу, скандальне інтерв'ю Гордона з Гіркіним та кінцева дата карантину в Україні
Читайте про найголовніші події дня, 19 травня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 19 травня.

Зменшення кількості випадків коронавірусу за останню добу

В Україні на 19 травня зафіксовано 18876 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За даними ЦГЗ, станом на 9:00 19 травня в Україні 18876 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 548 летальних, 5632 пацієнти одужало.

За добу зафіксовано 260 нових випадків.

Скандальне інтерв'ю Гордона з  Гіркіним 

На сайті інтернет-видання "ГОРДОН" з'явилося інтерв'ю Дмитра Гордона з одним із ватажків бойовиків "ДНР" 2014 року, так званим міністром оборони "ДНР" Ігорем Гіркіним (Стрєлковим), з чи не найбільшим воєнним злочинцем сучасності.

Служба безпеки України повідомляє, що проведення інтерв’ю з Наталією Поклонською та Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) є ініціативою журналіста Дмитра Гордона.

Кінцева дата карантину в Україні

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що загальний карантин в Україні триватиме до 22 червня.

Наразі ми відслідковуємо динаміку по Польщі - найбільш схожий до нас сценарій, ми схожі за кількістю тестувань. Тому на плато ми будемо перебувати. Але ми не можемо враховувати сезонність. Ми не розуміємо, як буде вести себе вірус влітку в наших умовах. Тому питання в тому, що ми говоримо, що ми до 22 червня будемо подовжувати карантин, але він буде адаптивний з пом'якшувальними заходами, але все буде залежати від епідситуації", - розповів Ляшко.

Як стало відомо, з 25 травня Кабмін дозволить роботу метро та дитсадків – Шмигаль.

У той час Зеленський запропонував запустити громадський транспорт. Президент знайшов за доцільне відновити проїзд громадського транспорту в рамках послаблення карантину.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу в Україні понад 40 тисяч дітей, які виховувалися в інтернатних установах, змушені були повернутися в сім'ї.

Читайте також:У Києві коронавірус за добу вбив трьох осіб. Статистика