Київ
19 травня 2020
Столичні водограї розпочнуть роботу на День Києва
Уже наприкінці тижня кияни спостерігатимуть пробні запуски водограїв.
news-image

Сезон роботи столичних фонтанів розпочнеться на День Києва. Команда спеціалізованого комунального водогосподарського підприємства «Київводфонд» розпочала підготовчі роботи перед відкриттям. Про це повідомила директорка підприємства Світлана Козловська, пише пресслужба КМДА.

Зазвичай сезон роботи фонтанів розпочинається 1 травня. Цього року відновлення роботи фонтанів після зими перенесли на кінець травня, у зв’язку з карантинними обмеженнями. Уже наприкінці тижня кияни спостерігатимуть пробні запуски водограїв. Цей процес є обов’язковим перед початком нового сезону», – повідомила Світлана Козловська.

Демонтаж зимового накриття, під’єднання до електромережі, встановлення та підключення насосного обладнання, діагностика усіх систем фонтанів – ці попередні етапи підготовки фонтани пройшли заздалегідь. Столичні фонтани працюватимуть із 31 травня до 30 вересня, щопонеділка у роботі фонтанів робитимуть перерву для проведення необхідних технічних робіт.

На сьогодні СВКП «Київводфонд» здійснює роботи з експлуатації 8 столичних фонтанів, а саме: на Майдані Незалежності – «Великий» та комплекс шести водограїв «Малі» (парна сторона вул. Хрещатик), фонтани «Водяна куля», «Каскадний» і «Засновники Києва» (непарна сторона вул. Хрещатик), а також фонтан «Хрещатик» на вул. Хрещатик, 25, фонтан на вул. Великій Васильківській, 119-121 та унікального комплексу в акваторії Русанівського каналу.

До речі, мер Києва показав, як виглядатиме новий фонтан, що встановлять уже цього року.

Як ми писали, за роботу розважальних закладів, попри заборону в умовах карантину, поліцейські склали три адміністративні протоколи. Посадових осіб таких закладів притягнуто до відповідальності за ст. 44-3 КУпАП. Їм загрожує покарання у вигляді штрафу від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Нагадаємо, в Україні з 22 травня буде запроваджений адаптивний карантин, який можна буде посилювати локально, якщо будуть спалахи захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:У Києві коронавірус за добу вбив трьох осіб. Статистика