Політика
20 травня 2020
Порошенка звинувачують у державній зраді
Кримінальна справа відкрита через опубліковані “плівки Деркача”.
news-image

Офіс генерального прокурора відкрив проти Петра Порошенка нову кримінальну справу за частиною 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) і частиною 1 статті 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

За інформацією “Української правди” з посиланням на власні джерела, кримінальна справа відкрита через опубліковані “плівки Деркача”, на яких можна почути розмови людей, голоси яких схожі на експрезидента України Петра Порошенка з колишніми топ-чиновниками США, зокрема екс-віцепрезидентом США Джо Байденом і Державним секретарем часів президента Обами Джоном Керрі.

19 травня Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив екс-віцепрезидента США Джо Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка, зокрема в питаннях звільнення екс-генпрокурора Шокіна, призначення Юрія Луценка на цю посаду і виділення Україні фінансової допомоги.

Сам Петро Порошенко дані записи і чергову кримінальну справу проти себе ще не коментував, а в офісі партії “Європейська солідарність” заявили, що це “російська провокація, яка немає нічого спільного з дійсністю”.

Нагадаємо, 13 травня 2016 року Порошенко хвалився тим, що домігся підвищення комунальних тарифів на 100% ‒ вище вимог Міжнародного валютного фонду.

Також раніше повідомляли, що апеляційний суд Києва, який розглядає апеляційну скаргу захисту експрезидента Віктора Януковича, вирішив допитати п'ятого президента України Петра Порошенка та екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

Читайте також:Фільм телеканалу OAN «Українська брехня: імпічмент, гроші Байдена, масові вбивства». Вперше українською