Події
20 травня 2020
Фото і відеофіксацію порушень ПДР запустять з червня
Спершу старт системи фотовідеофіксації порушень ПДР був запланований на 1 травня, але його відклали до закінчення режиму суворого карантину.
news-image

Система автоматичної фото і відео фіксації порушень правил дорожнього руху почне працювати з 1 червня. Рішення про запуск системи автофіксації ПДР з червня ухвалив уряд на засіданні 20 травня.

Спершу старт системи фотовідеофіксації порушень ПДР був запланований на 1 травня, але його відклали до закінчення режиму суворого карантину.

Запрацює мережа фотовідеофіксації. Спочатку це буде 17 пунктів, потім приблизно 40, всього по країні ми плануємо, щоб таких пунктів було до 7 сотень. Відповідний графік, адреси, порядок після прийняття цієї постанови зможемо оприлюднити", – сказав на засідання уряду глава МВС Арсен Аваков.

Відкладали старт автофіксації порушень ПДР тому, що 11 березня Кабмін ввів суворий карантин, щоб не допустити поширення коронавірусу в Україні. Ці обмеження частково стосувалися і роботи певних підрозділів поліції та інших організацій, задіяних у процесі роботи системи автофіксації.

Що відомо про автофіксацію порушень ПДР:

Водіям більше не доведеться сперечатися із працівником поліції та доводити, що керманичі нічого не порушили. Адже автоматична система зафіксує порушення, винесе постанову про це порушення та надішле її за місцем реєстрації власника авто.

Автофіксація – це не лише технічний комплекс із фотокамер і серверів. На усіх необхідних етапах працюють уповноважені працівники поліції. Вони, наприклад, розглядають адміністративні правопорушення та складають протоколи.

Програмно-технічний комплекс поки що не уповноважений на такі функції, які виконують працівники поліції, та й до суду його не викличеш.

Також повідомляли, що за перші години роботи системи автоматичної фото- і відеофіксації порушення правил дорожнього руху камери зафіксували в Києві більше 30 тисяч порушень.

Зазначимо, Міністерство внутрішніх справ і сервіс «Штрафи UA» запустили однойменний додаток, де водії за номером водійського посвідчення, ІПН або за серією та номером штрафу можуть здійснити перевірку та заплатити за порушення ПДР.

Читайте також:На Разумкова і Гетманцева подали до суду через «банківський закон»