Світ
22 травня 2020
Прем’єрка Нової Зеландії пропонує перейти на 4-денний робочий тиждень
Після пандемії коронавірусу люди знають набагато більше про ефективність віддаленої роботи.
news-image

Прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн запропонувала скоротити робочий тиждень до 4 днів. Про це вона сказала під час прямого ефіру у Facebook, передає Еспресо з посиланням на Guardian.

Ардерн зазначила, що після пандемії коронавірусу люди знають набагато більше про ефективність віддаленої роботи.

Багато людей пропонувало перейти на 4-денний робочий тиждень. Зрештою, це рішення роботодавців та працівників”, – сказала прем’єрка Нової Зеландії.

Як пояснила Ардерн, 60% доходів від туризму Нової Зеландії припадає на подорожі всередині країни.

Виділивши працівникам один додатковий день для подорожей, прем’єрка планує підняти економіку після карантину.

Нагадаємо, Facebook шукає спеціаліста в українську команду. Про пошук кандидата в українську команду написала у Facebook керівниця з публічної політики щодо України Катерина Крук.

Як ми писали, уряд України планує протягом місяця створити 154 тисяч робочих місць у сфері будівництва доріг, 150 тисяч – у благоустрої та 85 тисяч – в сільському господарстві. Експерти оцінили  ці ініціативи, а також розповіли, де ще можна створити нові робочі місця, щоб перезапустити або переформатувати вітчизняну економіку в умовах кризи.

До речі, завдяки спрощенню умов реєстрації та отримання допомоги по безробіттю в період карантину збільшилась кількість українців, які бажають скористатися послугами державної служби зайнятості.

Читайте також:Президент Фінляндії подякував за участь українців у аграрних роботах