Київ
23 травня 2020
Стало відомо коли в Києві запрацює наземний транспорт та метро
Сьогодні громадський транспорт запрацює у звичайному режимі
news-image

У Києві з 12 години дня 23 травня починає працювати у звичайному режимі весь громадський наземний транспорт, метро запрацює з 25 травня. 

Про це повідомив в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський, заступник глави КМДА Петро Пантелєєв, радник київського міського голови Володимир Бондаренко на брифінгу в суботу, пише «Є!».

Як зазначив Мондриївський, відповідно до засідання комісії ТЕБ і НС у Києві в суботу зранку було прийнято рішення про перехід на другий етап послаблення карантинних обмежень.

Враховуючи зміну показників для ослаблення протиепідемічних заходів, ми на сьогодні маємо в Києві такі показники: загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення становить менше ніж 12 осіб на 100 тисяч населення, а саме 11,7,- зазначив Мондриївський.
 
Другий показник, який дає можливість переходити до послаблення карантинних заходів – це завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я. На сьогодні визначених до госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 становить менше ніж 50%, а саме 35%.
Наступний показник – середня кількість тестувань методом ПЛР становить більше 12 осіб на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів. У Києві цей показник 37.7 відповідно.

Враховуючи всі ці показники, прийнято рішення про наступний етап послаблення карантинних заходів у місті Києві. Це означає, що з 12 години 23 травня в столиці почнуть працювати торговельні заклади до тисячі квадратних метрів, в тому числі ті, які працюють в будівлях і мають окремі входи.

З 12 години дня відновить у звичайному режимі роботу весь громадський наземний транспорт. 

З 25 травня, з дотриманням усіх норм і регламентів запрацює метрополітен у звичайному режимі.

Також з 25 травня почнуть працювати всі ринки і ярмарки. Також 25 травня будуть доступні для використання спортивні, дитячі майданчики в парках, скверах та на прибудинкових територіях.

Крім того, готується до відкриття з 1 червня дитячі садочки та школи для 11 класів, мається на увазі здача ЗНО, заклади професійної технічної та вищої освіти запрацюють для випускників та абітурієнтів.

Також готуються до відкриття з 1 червня готелі, але без роботи ресторанів.

З 1 червня також готуються відкритися дитячо-юнацькій спортивні школи, спорткомплекси, фітнес-зали, проте без роботи басейнів.

І пляжі, зони відпочинку також запрацюють з 1 червня.

Крім того, ми відкриємо для відвідування кладовища також з 1 червня.

Рішення про роботу ТРЦ буде прийнято окремо, це буде залежати від тенденцій захворюваності.

Як ми писали раніше, станом на 9:00 23 травня в Україні 20580 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 605 летальних, 6929 пацієнтів одужало

Читайте також: Як послаблять карантин у Києві