Кабмін дозволить експортувати маски, якщо їх не можна продати в Україні
Водночас президент закликав скоротити процес закупівель засобів захисту, антисептиків та обладнання для лікарень і аптек
news-image

Кабмін напрацює рішення, які дозволять українським виробникам масок та інших засобів захисту експортувати свою продукцію за кордон за умови, що її неможливо продати в Україні, пише «Є!» з посиланням на сайт президента.

Також порушили питання надання можливості українським виробникам масок та інших засобів захисту експортувати свою продукцію за умови, що її неможливо продати в Україні, але вона відповідає вимогам інших держав. Президент підтримав це. Вже наступного тижня Кабінет міністрів напрацює потрібні рішення.

Водночас президент закликав скоротити процес закупівель засобів захисту, антисептиків та обладнання для лікарень і аптек.

Лікарні, медики, аптеки – скрізь мають бути маски, дезінфектори, обладнання. Закупівлі тривають задовго. Треба шукати виходи, щоб скоротити цей процес, щоб надалі міністерство закуповувало все швидше. Яка у нас складна бюрократія, ми знаємо. Знайдіть шляхи спростити її. Кожна затримка може коштувати нам життів. У світі очікують на другу хвилю коронавірусу. Ми порівняно добре пройшли першу, хоча, на жаль, втратили понад 600 життів. Маємо бути готові з усіма процедурами й надалі.
Читайте також: МОЗ дозволить купатися в морі та річках

Як ми писали раніше, президент Росії підписав закон, що передбачає можливість дистанційного голосування, в тому числі поштою, на всіх рівнях виборів