Суспільство
23 травня 2020
Кучму визнали кращим президентом України: без професійної команди не було б успіху
Велику роль у процесі управління державою у часи президентства Леоніда Кучми зіграв Віктор Медведчук
news-image

Кращим президентом України українці вважають Леоніда Кучму, який обіймав цю посаду з 1994 по 2005 рік. Про це свідчать результати опитування групи "Рейтинг", написав на своїй сторінці в Facebook політолог Руслан Бортник, пише «Є!». 

Кучма – кращий президент в історії України – опитування. Згідно з результатами опитування групи Соціологічна група Рейтинг за 12-13 травня, кращим президентом за всю історію незалежності країни українці вважають Леоніда Кучму (20%), за ним слідують Володимир Зеленський (16%), Леонід Кравчук (13%), Петро Порошенко (12%), Віктор Янукович (9%) і Віктор Ющенко (6%)", – написав Бортник.

Політичний аналітик Олексій Калініченко також зазначив, що звання кращого президента – це оцінка роботи всієї команди голови держави.

На мій погляд, коли ми говоримо, хто кращий президент, то це в першу чергу розмова про колективну відповідальність. Тому що президент не повинен сам і залізні дороги будувати, і знати, як саме відбувається ядерна реакція в реакторі АЕС і зростає поголів'я великої рогатої худоби", - написав аналітик.

Аналітик також відзначив, що одним із основних завдань глави держави є відстоювання інтересів України на міжнародній арені. Крім того, президенту необхідно створити команду професіоналів, які вирішують внутрішні питання. Саме тому, за словами Калініченка, перше місце Кучми – це оцінка роботи президента і його соратників.

І Юрія Кравченка, який фізично знищив організовану злочинність. І Леоніда Каденюка, який став першим космонавтом незалежної України. І Олександра Омельченка, при якому Київ був більше схожий на європейську столицю, ніж при його спадкоємцях", – навів приклади експерт.

У той же час, Калініченко зазначив, що "кольчужний скандал" став прикладом того, що на чолі держави знаходилися сильні особистості. Він нагадав, як у 2002 році США звинуватили Україну в продажу "Кольчуг" в Ірак і готувалися зробити з нас країну-ізгоя. Але глава АП Віктор Медведчук виступив у Раді Безпеки ООН, надав залізобетонні докази і розгромив звинувачення американців.

Експерт акцентує увагу на тому, що Віктор Медведчук, який захистив інтереси України, в той момент фактично виконав завдання рівня президента. На думку Калініченка, це свідчить про те, що при Кучмі при владі були люди зі стратегічним мисленням, здатні вирішувати завдання будь-якої складності – і всередині країни, і на міжнародній арені.

Також читайте: Шість областей ще не готові перейти до адаптивного карантину - нарада у Президента

Читайте також:Зеленський затвердив склад делегації України для участі в ТКГ