Світ
25 травня 2020
Чорногорія стала першою країною в Європі, що подолала COVID-19
У Чорногорії 20 днів поспіль не фіксували нових випадків захворювання.​
news-image

В Чорногорії більше немає хворих на коронавірусну хворобу COVID-19, відтак ця країна стала першою в Європі, котра подолала епідемію, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Інститут громадського здоровʼя в Подґориці оприлюднив заяву, згідно з якою в Чорногорії 20 днів поспіль не фіксували нових випадків захворювання.​

Перший випадок виявили 17 березня. Загалом захворіли 324 людини, померли дев’ятеро, вилікували 315 пацієнтів.

Керівник Інституту Бобан Муґоша заявив, що кінець епідемії буде проголошено в разі, якщо нових захворювань не буде до 2 червня – 28 днів після останньої появи.

В країні зафіксували 1 768 випадків порушення комендантської години або інших правил запроваджених в час епідемії. Порушники сплатили штрафи на суму 106 тисяч євро. Загалом населення Чорногорії складає трохи більше 600 тисяч людей.

Як ми писали, президент Австрії Александр ван дер Беллен вибачився за те, що порушив карантинні правила, засидівшись у ресторані.

Також стало відомо, в Австрії музеї та деякі іншим культурні заклади зможуть відновити роботу із середини травня в рамках покрокового послаблення обмежень, запроваджених через коронавірус.

Нагадаємо, Греція розпочне туристичний сезон вже з 15 червня, однак міжнародне авіасполучення у всіх напрямках країна відновить лише з 1 липня.

Читайте також:Ілон Маск думає, що коронавірус не такий смертоносний, як те, у що ми повірили. Вперше українською