Політика
25 травня 2020
Шмигаль заявив про розподіл Мінекоенерго
Два міністерства, енергетики та екології, вирішили об'єднати у Кабінеті міністрів Олексія Гончарука.
news-image

Міністерство енергетики і захисту навколишнього середовища розділять на 2 профільних відомства.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

Розподіл міністерств і створення посади профільного міністра екології — це на порядку денному», — сказав прем’єр і наголосив, що об’єднання двох міністерств у Мінекоенерго не дало бажаного результату.
Для мене це було дивним, коли я потрапив на перше засідання Кабміну, коли міністр енергетики спочатку доповідав про стан речей в атомній енергетиці, потім — вугільна галузь, а потім — про червонокнижні рослини та вилов мотиля. Відтоді я став прибічником того, що екологією повинен займатися професійний еколог, якому це близько і який цим живе», — розповів Шмигаль.

Нагадаємо, два міністерства, енергетики та екології, вирішили об'єднати у Кабінеті міністрів Олексія Гончарука.

Зазначимо, дефіцит в енергетичній галузі України на сьогодні досягає понад 50 мільярдів гривень. Ще окремо є заборгованість за минулі періоди.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль ініціює створення робочої групи при Міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища, метою якої буде розгляд щодо видачі НЕК «Укренерго» великої кількості дозволів на приєднання до енергомереж, що стало, за його словами, однією з причин кризи на енергоринку. 

Раніше ми писали, що зупинені АЕС і шахти, погрози судами через "зелений тариф"- що відбувається в енергетиці.

Також повідомляли, що Кабмін на черговому засіданні розглянув законопроєкт згідно якого відтепер на посадових осіб митних органів поширюється дія закону «Про запобігання корупції» та вводиться спецперевірка.

Читайте також:Регулятор пропонує підвищити тарифи на електроенергію для населення