Події
27 травня 2020
Мер Черкас подав на Зеленського в суд через слова про «бандита»
Адвокат мера Черкас, подав до Печерського райсуду Києва позов на президента України Володимира Зеленського про захист честі і гідності і ділової репутації свого клієнта.
news-image

Денис Ципін, адвокат мера Черкас, подав до Печерського райсуду Києва позов на президента України Володимира Зеленського про захист честі і гідності і ділової репутації свого клієнта через те, що глава держави назвав очільника міста бандитом.

Про це правозахисник повідомив під час свого відеозвернення

Я, Денис Ципін, адвокат мера Черкас Анатолія Бондаренка, сьогодні подаю до Печерського районного суду міста Києва позовну заяву про захист честі і гідності, ділової репутації мера Черкас. Побачимося з президентом України у суді», – повідомив Ципін.

Адвокат зазначив, що «справедливий і непідкупний» Печерський райсуд має визначити, чи може президент України «називати будь-кого в цій країні бандитом». А от сам юрист вважає це незаконним. 

Нагадаємо, міський голова Черкас сказав, що Зеленському на місцевих виборах у Черкасах немає чого ловити.

Також ми писали, що під час пресконференції 20 травня Зеленський назвав Бондаренка "бандитом", адже він вирішив відмінити карантин у Черкасах раніше за всю країну, а його дії – популізмом. Зеленський зазначив, що міський голова має 19 кримінальних проваджень.

Стало відомо, що міського голову Черкас Анатолія Бондаренка викликають на допит у понеділок, 4 травня, у зв'язку з рішенням про передчасне пом'якшення карантину в місті. Фото повістки про виклик на допит у якості свідка, що надійшла на його ім'я.

Читайте також:Ілон Маск: Обов'язковий карантин - це порушення наших прав. Вперше українською