Україна
29 травня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Стало відомо, коли Туреччина почне приймати українських туристів

Перші міжнародні авіарейси Туреччина планує приймати з 10 червня. Авіасполучення з Україною відновлять на п'ятому етапі. Для громадян України Туреччина відкриє кордони на п'ятому етапі, 1 липня. Крім України, з цього дня країна стане доступною для туристів з Китаю, Молдови, Узбекистану, Канади і Швеції.

США готові надати Україні військову допомогу  

Пентагон повідомив Конгрес про те, що український уряд домігся необхідного прогресу в ключових інституційних реформах, і заслуговує на додаткову військову допомогу в розмірі 125 мільйонів доларів. За їх словами, Київ домігся успіху в боротьбі з корупцією, підвищенні прозорості та посиленні громадського нагляду, що було необхідною умовою для продовження допомоги.

ТРЦ в Києві відкриватимуть із 30 травня 

Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про відкриття в столиці торгово-розважальних центрів (без роботи розважальних зон). ТРЦ в Києві – з дотриманням санітарних норм та регламентів – відкриватимуть із суботи, 30 травня. Також із 30 травня зможуть розпочати роботу і готелі. Крім хостелів. Ресторани в готелях поки працюватимуть на виніс та на обслуговування в номерах.

Японія буде платити туристам за відвідування країни 

Уряд Японії планує ввести спеціальні ваучери для туристів на суму 185 доларів (20 тисяч ієн) в день. Таким чином влада хоче допомогти туристичній галузі, яка постраждала через епідемію коронавірусу. 

Зазначають, що такі субсидії допоможуть мандрівникам покрити до половини добових витрат. Чеки будуть приймати в кафе, ресторанах і магазинах. 

Ford навчила свої автомобілі вбивати коронавірус 

На сайті автомобільної компанії з’явилася інформація про те, що фахівці Ford розробили спосіб ефективної дезінфекції поліцейських модифікацій своїх автомобілів

У компанії відзначають, що у поліцейських часто немає часу на ретельну дезінфекцію салонів своїх автомобілів. Але оскільки коронавірус не виживає при високих температурах, ефективно знезаразити автомобіль допомагає кліматична система.

Джоан Роулінг випускає нову казку 

Британська письменниця Джоан Роулінг випускає нову казку. Авторка публікуватиме дитячу історію у вільному доступі. Вона матиме назву The Ickabog. Десять років Джоан Роулінг тримала на власному горищі і не показувала світові.

Зараз прочитати новинку можуть усі, бо казку письменниця виставила безкоштовно на власному сайті

Віртуальну їжу тепер можна відчути на смак 

Вчені створили пристрій, який передає смак віртуальної їжі. Пристрій одержав назву «синтезатор Норімаки». Коли користувач прикладає його до язика, воно за допомогою електричного впливу на рецептори відтворює смакові відчуття від їжі.

Синтезатор являє собою джойстик, у верхній частині якого знаходяться п'ять гелієвих кульок - кожен з них контролює інтенсивність п'яти основних смаків: кислого, солодкого, гіркого, солоного.

Харків отримав всі 57 тролейбусів “Богдан” 

«Богдан Моторс» виконав умови договору і поставив до Харкова всі 57 тролейбусів «Богдан Т70117», договір на які був укладений в лютому 2019 року. Компанія виконала умови достроково та поставила всі тролейбуси з випередженням графіку.

 

Нагадаємо, SpaceX скасувала відправку астронавтів у космос та пояснили причину. Назначили нову дату запуску — 30 травня.

Як ми писали, румунський міністр без штанів прокоментував ситуацію з Євро-2028.

До речі, Чорногорія наприкінці травня відкриє кордони для туристів.

Читайте також:Письменниця Оксана Забужко стала цьогорічною лауреаткою премії Women in Arts-2020