Світ
28 травня 2020
SpaceX скасувала відправку астронавтів у космос: у Ілона Маска пояснили причину
Назначили нову дату запуску — 30 травня.
news-image

SpaceX (Спейс Ікс) відмінила запуск космічного корабля Crew Dragon на орбіту Землі. Про це пише Ракурс.

Компанія Ілона Маска скасувала свою місію по відправці астронавтів на Міжнародну космічну станцію через погоду. Ракета Falcon 9 повинна була стартувати о 23.33 з майданчика в космічному центрі імені Кеннеді. Однак не відправилася на МКС, як було заплановано. Про це повідомила SpaseX у своєму Twitter.

Скасування старту сьогодні через несприятливу погоду на траєкторії польоту, — зазначили у компанії.

Також назначили нову дату запуску — 30 травня. Ракета повинна стартувати о 22.22 за київським часом. Якщо ж тоді не вдасться провести запуск, то старт перенесуть на 31 травня.

Як відомо, успішний запуск Crew Dragon допоможе прискорити успіх космічної місії NASA «Артеміда», мета якої — здійснення пілотованого польоту на Місяць до 2024 року. До цієї місії можуть залучити й приватні компанії, такі як SpaceX.

Нагадаємо, вчора пізно ввечері NASA планувала запустити астронавтів на Міжнародну космічну станцію. Очікувалося, що місія стане першим пілотованим польотом для космічного корабля SpaceX Crew Dragon.

Як ми писали,  Ілон Маск стверджує, що SpaceX і Tesla випереджають конкурентів мінімум на три роки завдяки працівникам. В компаніях створені структури, що стимулюють інноваційну діяльність співробітників.

До речі, місія триватиме до п'яти днів: у SPACEX розказали, коли і як відправлять у космос туристівSpaceX або Space Adventures не оголосили точну ціну на туристичний рейс Crew Dragon.

Не знаєте, що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас підбірку фільмів про космос. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

Читайте також:Науковці виявили у космосі колосальний вибух