Світ
28 травня 2020
Японія буде платити туристам за відвідування країни
Такі субсидії допоможуть мандрівникам покрити до половини добових витрат.
news-image

Уряд Японії планує ввести спеціальні ваучери для туристів на суму 185 доларів (20 тисяч ієн) в день. Таким чином влада хоче допомогти туристичній галузі, яка постраждала через епідемію коронавірусу. Про це повідомляє Kxan36news, пише Главком.

Зазначають, що такі субсидії допоможуть мандрівникам покрити до половини добових витрат. Чеки будуть приймати в кафе, ресторанах і магазинах. Витрати на переліт чеки не покриватимуть. Загалом на програму планують виділити 1,35 трильйона ієн (12,5 мільярда доларів).

Очікується, що ініціатива почне діяти в кінці липня. Щоб отримати субсидії, потрібно забронювати готель (це стосується і традиційних готелів рьокан) безпосередньо або за допомогою японських туристичних агентств.

Пандемія Covid-19 боляче вдарила по туризму в Японії не тільки через зниження звичного туристичного потоку, а й через скасування Олімпіади в Токіо.

Нагадаємо, влада Японії виділять на стимулювання економіки близько 2,18 трильйона доларів, що становить третину від усього ВВП країни. Це стане одним з найбільших пакетів допомоги в світі.

Як ми писали, стало відомо, коли Туреччина почне приймати українських туристів. Формат обслуговування гостей зміниться - повністю відкритого фуршету не буде. Однак про обмеження доступу до їжі не йдеться.

А ось Греція розпочне туристичний сезон вже з 15 червня, однак міжнародне авіасполучення у всіх напрямках країна відновить лише з 1 липня.

До речі, цього літа Міністерство охорони здоров'я дозволить купатися в морі та річках

Окрім того, у Туреччині переконані, що туристичний сектор чекає швидке відновлення, і сподіваються на високі показники у 2023 році, коли країна відзначатиме 100-річчя заснування республіки, – 75 млн туристів.

Читайте також:Укрзалізниця відновила роботу залізничних квиткових кас