Учені створили пристрій, який передає смак віртуальної їжі
Достатньо прикласти пристрій до язика, і за допомогою електричного впливу на рецептори він відтворює смакові відчуття їжі.
news-image

Вчені створили пристрій, який передає смак віртуальної їжі. Розробка вчених з Університету Мейдзі описана в статті, опублікованій в онлайн-бібліотеці ACM, пише Хайтек.

Пристрій одержав назву «синтезатор Норімаки». Коли користувач прикладає його до язика, воно за допомогою електричного впливу на рецептори відтворює смакові відчуття від їжі.

Синтезатор являє собою джойстик, у верхній частині якого знаходяться п'ять гелієвих кульок - кожен з них контролює інтенсивність п'яти основних смаків: кислого, солодкого, гіркого, солоного.

Пристрій працює завдяки електрофорезу - міграції мікроскопічних часток, активованих електричним зарядом. Коли пристрій стосується мови, користувач сприймає все п'ять смакових відчуттів. Але коли напруга на кулях змінюється, деякі смаки можуть посилюватися, тоді як інші повністю зникають.

Також стало відомо, що Ford навчила свої автомобілі вбивати коронавірус. Фахівці Ford розробили спосіб ефективної дезінфекції поліцейських модифікацій своїх автомобілів.

До речі, учені з Австралії встановили з'єднання з Інтернетом на рекордно високій швидкості. Така швидкість з'єднання дозволила б завантажити відеоконтент в роздільній здатності Ultra HD на 50 дисках об'ємом в 100 Гб всього за секунду.

Як ми писали, генеральний директор "Microsoft Україна" Ян Пітер де Йонг заявив, що темп зростання індустрії в країні складає 25% щорічно на тлі 4-6% по світу.

Читайте також:Уряд представив програму стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19