Події
28 травня 2020
У Львові 90 медпрацівників захворіли на коронавірус
27 медиків перебувають у лікарнях. Їхній стан середньої важкості.
news-image

У Львові у лікарні швидкої медичної допомоги 90 медпрацівників. Про це з посиланням на директора лікарні Олега Самчука, пише місцеве видання Західнет.

Зазначається, що 27 медиків перебувають у лікарнях. Їхній стан середньої важкості. Решта лікуються амбулаторно. Серед хворих медичних працівників є 40 лікарів, 36 медсестер і 14 молодших медсестер. Наразі подолати COVID-19 змогли 12 інфікованих.

За словами головного лікаря, медичні працівники заражаються коронавірусом і від пацієнтів, і поза лікарнею. Наразі чітко відстежити шлях інфікування неможливо.

Зараз у нашій лікарні дуже великий наплив пацієнтів не лише зі Львова, а й з усієї області. Пацієнти надходять надзвичайно важкі, яким терміново потрібна невідкладна допомога. Багато амбулаторних пацієнтів звертаються за медичною допомогою. Тож лікарі, рятуючи життя хворих, заражаються самі. У когось під час реанімаційних заходів могли злетіти окуляри чи порватися рукавиці тощо. Таких моментів, на жаль, дуже багато", - каже Олег Самчук.

Він пояснює, що найчастіше медпрацівники заражаються від пацієнтів, які приїжджають з ургентною патологією і які потребують невідкладної допомоги. Утім, вони також  контактують з людьми і поза лікарнею, то можуть заражатися і на вулиці, в магазині тощо.

Як ми писали, станом на 9:00 28 травня в Україні 22382 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 669 летальних, 8439 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 477 нових випадків.

До речі, кількість жертв коронавірусу у США перевищила 100 тисяч. Останній раз грип вбив стільки ж людей у Сполучених Штатах у сезоні 1957-1958 років, коли померли 116 000 осіб.

Нагадаємо, уряд представив програму стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19. Програмою передбачена реалізація близько 230 заходів, багато з яких вже впроваджено.

Читайте також:Президент наполягає на страхуванні всіх медиків