Суспільство
28 травня 2020
Експерти НАНУ дали прогноз щодо епідемії в Україні на наступні тижні
Останнім часом в Україні фіксується "певна тенденція до зменшення співвідношення нових випадків захворювання і видужали".
news-image

Статистичні дані про розвиток епідемії COVID-19 в Україні відображають оптимістичний сценарій.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на координатора робочої групи з математичного моделювання COVID-19, заступника директора Інституту проблем математичних машин і систем НАНУ Ігоря Бровченка

В цілому статистичні дані відображають оптимістичний сценарій розвитку епідемії. Прогноз на наступні тижні передбачає повільне згасання епідемії, хоча існують ризики другої хвилі COVID-19 при форсованому збільшенні соціальної активності населення", - говорить Бровченко.

Бровченко підкреслив, що останнім часом в Україні фіксується "певна тенденція до зменшення співвідношення нових випадків захворювання і видужали".

Також, за його словами, Україна вже пройшла фазу "плато", яка тривала близько двох тижнів на початку травня.

Він також припустив, що з урахуванням даних про летальність захворювання загальна кількість хворих в Україні за рахунок безсимптомних випадків може бути в 3-5 вище, ніж це зараз зафіксовано.

Бровченко прогнозує, що найближчим часом кількість людей, які одужали повинна перевищувати кількість хворих:

Можна сказати, що ми уникли піку, якщо розуміти його як дуже різкий стрімке зростання. Але ми не уникли його, якщо говорити про пік як про максимум. У нас була фаза плато, вона тривала близько 2-х тижнів, ми фазу плато подолали. З точки зору математики фаза плато і є піком, коли максимальна кількість захворілих. Пік був, і ми його подолали".

Нагадаємо, у Львові у лікарні швидкої медичної допомоги 90 медпрацівників. Про це з посиланням на директора лікарні Олега Самчука.

Як ми писали, станом на 9:00 28 травня в Україні 22382 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 669 летальних, 8439 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 477 нових випадків.

До речі, кількість жертв коронавірусу у США перевищила 100 тисяч. Останній раз грип вбив стільки ж людей у Сполучених Штатах у сезоні 1957-1958 років, коли померли 116 000 осіб.

Також стало відомо, уряд представив програму стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19. Програмою передбачена реалізація близько 230 заходів, багато з яких вже впроваджено.

Читайте також:Ford навчила свої автомобілі вбивати коронавірус