Світ
29 травня 2020
У Франції з 2 червня відкриють ресторани та кафе
У епідеміологічно найбільш благополучних зонах Франції з 2 червня дозволять відкрити ресторани і кафе і знімуть ще низку обмежень.
news-image

У "зелених" (епідеміологічно найбільш благополучних) зонах Франції з 2 червня дозволять відкрити ресторани і кафе і знімуть ще низку обмежень, заявив прем'єр-міністр країни Едуар Філіп, пише Інтефакс Україна.

Я б сказав, що результати в плані санітарному хороші (...). Новини скоріше гарні, навіть при тому, що ми продовжуємо виявляти обережність (...). Вірус ще присутній у різному ступені на всій території (Франції)", - сказав Філіп у четвер про другу фазу виходу країни з режиму ізоляції.

При цьому він підкреслив, що результати боротьби проти поширення коронавірусу виявилися дещо кращими, ніж до цього розраховували в керівництві країни.

Виступ Філіпа транслювали французькі телеканали.

Помаранчевими", епідеміологічно більш небезпечними зонами, повідомив прем'єр, залишаються Паризький регіон - Іль-де-Франс, заморські департаменти Гвіана і Майотта. "Ми особливо пильно будемо спостерігати за департаментами регіону Іль-де-Франс, Гвіаною і Майоттою, де вірус поширюється сильніше, ніж у інших місцях", - зазначив Філіп.
У "помаранчевих" департаментах вихід з ізоляції через три тижні буде більш обережним, ніж на решті території. Протягом другої фази свобода знову почне ставати правилом, а заборона буде винятком", - запевнив прем'єр.

Філіп оголосив про конкретні заходи послаблення режиму обмежень, почавши з ресторанів, кафе і барів. 

Це важливий сектор для нашої економіки, зайнятості, і це, треба визнати і радіти, частина нашого мистецтва жити і наша манера жити колективно", - додав він.

Ці заклади, оголосив Філіп, відкриються у всіх департаментах з 2 червня з певними часовими обмеженнями, особливо це стосується тих, які перебувають у "помаранчевих" зонах. У "помаранчевих" зонах поки буде дозволено обслуговувати клієнтів тільки на відкритих терасах. Це означає, зокрема, що в Парижі тимчасово не можна буде попити кави або поїсти всередині закладу, а тільки на терасі.

Разом із тим у всіх зонах, зокрема "помаранчевих", відкриються парки та громадські сади. Скасовується з 2 червня заборона на від'їзд від місця проживання на відстань понад 100 км без спеціального дозволу.

У "зелених" зонах 2 червня відновляться заняття в ліцеях. У "помаранчевих" ці навчальні заклади поки залишаться закритими. Вищі навчальні заклади закриті до вересня.

Французам з 2 червня дозволені поїздки країною. Поїздки в Євросоюзі повинні бути узгоджені на рівні ЄС, можливо, вони будуть дозволені після 15 червня. Терміни дозволу поїздок за межі Європейського союзу, поки прогнозувати важко.

У "зелених" зонах з 2 червня дозволяється відкриття кемпінгів, дітей можна записувати в літні табори відпочинку. Парки розваг у "зелених" зонах відкриваються, але залишаються закритими до 22 червня в "помаранчевих". У "помаранчевих" департаментах поки залишаться закритими спортивні зали.

З 2 червня відкриються всі музеї та історичні пам'ятні місця. Концертні зали відкриваються в "зелених" департаментах, а з 22 червня - в "помаранчевих". Так само йдуть справи з театрами. Кінозали і дискотеки всюди закриті попередньо до 22 червня.

Ще частина обмежень пом'якшується в залежності від епідеміологічних зон. Захисні маски настійно рекомендуються владою у всіх громадських місцях. У громадському транспорті вони залишаються обов'язковими.

Прем'єр-міністр також настійно рекомендував людям з "групи ризику", особливо особам віком старше 65 років, найбільш суворо дотримуватися запобіжних заходів і обмежувати, наскільки можливо, контакти з іншими людьми.

Нагадаємо, уряд Австрії платитиме митцям по 1000 євро на місяць в період кризи.  Самозайняті митці в Австрії матимуть право на щомісячну виплату в розмірі 1000 євро в умовах поточної кризи.

До речі, Японія буде платити туристам за відвідування країни. Такі субсидії допоможуть мандрівникам покрити до половини добових витрат.

Як ми писали, стало відомо, коли Туреччина почне приймати українських туристів. Формат обслуговування гостей зміниться - повністю відкритого фуршету не буде. Однак про обмеження доступу до їжі не йдеться.

А ось Греція розпочне туристичний сезон вже з 15 червня, однак міжнародне авіасполучення у всіх напрямках країна відновить лише з 1 липня.

Читайте також:Google роздає по тисячі доларів працівникам, що працюють з дому