Суспільство
29 травня 2020
Що буде з організмом, якщо харчуватися фаст-фудом
Фаст-фуд завоював популярністю серед різних вікових груп
news-image

Всі давно знають, що фаст-фуд - це шкідлива їжа, яку краще обходити стороною, але багато людей вперто продовжують балувати себе такими продуктами. Вчені з'ясували, що буде з організмом, якщо регулярно вживати їжу швидкого приготування, пише «Є!»  з посиланням на food.inmyroom.ru.

Неуважність і млявість

Результати декількох експериментів довели, що їжа швидкого приготування негативно відбивається на здоров'ї. Якщо регулярно вживати піцу, гамбургери, картоплю фрі, колу, то організм швидко почне втрачати свою енергію. Люди, які стали учасниками експериментів, відзначали, що після вживання фастфуду переживали занепад сил, неуважність, млявість, незважаючи на повноцінний сон. Таку реакцію організму викликає амінокислота триптофан. Через надлишок вуглеводів ця речовина швидше надходить у мозок.

Постійне почуття голоду

Всі знають, що фаст-фуд дуже калорійний, тому його регулярне вживання веде до проблем із зайвою вагою. Але проблема не тільки у високих калоріях. Їжа швидкого приготування складається з швидких вуглеводів, які підвищують рівень глюкози. На його компенсацію необхідний швидкий викид інсуліну. Різкий стрибок глюкози в крові — і мозок отримує сигнал, що він ситий. Але потім глюкоза в крові швидко знижується і через деякий час після ситної трапези в ресторані швидкого харчування, ви знову відчуваєте голод, і найімовірніше, сходите за добавкою.

Набряклість

У бургерах та інших продуктах швидкого приготування може міститися нітрит натрію (харчова добавка Е250), яку використовують як консервант. Вона викликає спрагу і може призвести до набряків. Крім цього, нітрит натрію ускладнює роботу нирок, їм стає складніше виводити солі з організму.

Загроза серцевих проблем

Американські фахівці стверджують, що дешеві траснжири, які можна знайти в такій їжі, підвищують ризик розвитку проблем серцево-судинної системи. Вони впливають на рівень холестерину і довго перетравлюються в шлунку.

"Погана" шкіра

При регулярному вживанні фаст-фуду ваша шкіра втратить свою еластичність і здоровий вигляд. Є ймовірність виникнення акне і інших проблем. Прості цукру, вуглеводи і трансжири у великій кількості не приведуть ні до чого хорошого.

Також читайте: Учені створили пристрій, який передає смак віртуальної їжі

Читайте також:Дієтолог пояснила, як краще готувати й вживати м'ясо