Влітку в Україні з'являться касові апарати в смартфоні
Дана програма дозволяє покупцеві перевірити свій чек в базі даних податкових органів
news-image

Міністерство фінансів України анонсувало новий додаток для смартфона, який замінить касовий апарат. Відзначається, що це буде касовий апарат в смартфоні, пише «Є!» з посиланням на fbc.net.ua.

Як повідомили в прес-службі Міністерства фінансів Мінфін спільно з Державною податковою службою завершують підготовку до запуску безкоштовного фіскального додатку для програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО).

Раніше функціонал додатка повинні були продемонструвати в квітні. Але через коронакризу презентацію перенесли на серпень. Також розробники до літа повинні доопрацювати інтерфейс програми.

З 1 серпня 2020 року продукт буде доступний для повноцінного використання для всіх бажаючих на безкоштовній основі. У той же час, обов'язковим використання програмного РРО для певних видів діяльності 2-4 груп фізичних осіб-підприємців стане з 1 січня 2021 року, - заявили в Мінфіні.

У міністерстві стверджують, що таким чином боротимуться з детінізацією економіки. Адже дана програма дозволяє покупцеві перевірити свій чек в базі даних податкових органів.

З урахуванням світових трендів діджіталізаціі і тим більше в умовах карантину запуск РРО в смартфоні є дуже актуальним. Ми виходимо на новий рівень адміністрування. Це рішення дуже очікується бізнесом, адже значно спрощує життя підприємцям. Це фіскальне додаток можна буде легко встановити на будь-який смартфон, планшет або ноутбук. Уже найближчим часом його можна буде протестувати, - зазначив Сергій Марченко, міністр фінансів.
Читайте також: Обслуговування касових апаратів буде безкоштовним — податкова

Як ми писали раніше, в Україні 23204 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 696 летальних, 9311 пацієнтів одужало