Суспільство
4 грудня 2020
Благодійність без можливості допомогти
Так працює дуже багато благодійників
author
Іван Проценко

Головний редактор

news-image

#InfoMaidan

Телефонний дзвінок. Беру слухавку. Звертаються до мене по імені та по-батькові. Якийсь хлопець каже як його зовуть, що він з *** фонду і вони допомогають дітям.

Потім історія про хлопчика з ДЦП, якому збирають невелику суму на реабілітацію і залишилось зовсім не багато, всього 2600 грн, чи можу я чи мої знайомі допомогти, вони нададуть всі документи по фонду і хворобі дитини і можуть просто зараз відправити картковий номер фонду смскою.

Я кажу, що звісно ж, хочу і можу допомогти дитині. Нехай дадуть номер телефона когось з його батьків, я поговорю з ним і візьму їхню банківську картку, а потім опублікую всю історію з контактами батьків та їхньої картки на певних інформ ресурсах і допомогу буде отримано.

Мені знов запропонували картковий номер фонду просто зараз для допомоги. Я знов запитав номер телефону когось з батьків дитини. Мені відповіли, що не можуть цього зробити і так вони не працюють. Більше мене не турбували.

Я не стану казати про всіх. Є безліч благодійних організацій, які допомагають людям. Але є й такі, яким важливі тільки гроші, а не допомога дітям і дорослим будь-яким шляхом. В даному випадку людям не важливо було допомогти дитині, а треба було просто отримати гроші. І вони навіть не дозволили надати допомогу просто без них - для цих людей ця дитина інструмент для заробітку. Це як жебраки з дітьми стоять на вулицях - люди допомогають, даючі гроші дитині, а просто дорослій не дали б. Тут та сама історія - дитину використовують як причину для збору коштів.

Нажаль, такі історії трапляються всюди. І це вони роблять легально навіть по документах. Дуже рідко шахрайські схеми благодійних організацій по заробітку на хворих дітях, розслідуються правоохоронцями.

#ДумайтеСамостійно

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.