Україна
1 червня 2020
Дайджест головних новин за 1 червня
Читайте про найголовніші події дня, 1 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 1 червня.

Мовний протест під Радою. Пряма трансляція 

У понеділок о 10:00 біля Верховної Ради, 1-й під'їзд, за адресою вул. Грушевського розпочалася акція "Разумкову - лапті!". Організатори закликають долучатися до загальноукраїнської кампанії #ЛаптіРеваншу "Бачиш реваншиста - дай йому лаптя!". Кореспондент інфопростору «Є!» знаходився на місці подій та проводив пряму трансляцію. 

В Україні розпочинається новий етап пом’якшення карантину 

З 1 червня в Україні розпочинається новий етап пом’якшення карантину. Зазначається, що з 1 червня буде дозволена робота басейнів і спортзалів; відвідування освітніх занять у групах не більше 10 людей (наприклад, розпочнуть роботу автошколи); а також буде відновлено рух залізничного транспорту і міжобласних перевезень автотранспортом.

Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини! Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Суд заарештував 20 фігурантів справи щодо стрілянини у Броварах

20 фігурантам справи щодо стрілянини у Броварах обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без застави. Ще одну справу буде розглянуто сьогодні. Двом особам до їх затримання оголошено підозру.

В Україні відновили роботу міжобласні автобусні рейси

Сьогодні, 1 червня, після ослаблення карантинних обмежень відновили роботу перші міжобласні автобусні рейси. Всі водії в захисних масках і рукавичках, поруч є антисептики. Пасажири також забезпечені антисептиками. За словами водія автобуса, в ході руху будуть регулярно пасажирам оголошувати, що в салоні є дезінфектор і їм необхідно протирати руки, а також користуватися рукавичками і масками.  Перед рейсом у водія перевірили температуру і тиск, а також він пройшов тест на стан алкогольного сп'яніння.

На Івано-Франківщині стався землетрус 

У Долинському районі Івано-Франківської області вранці 1 червня стався землетрус. Підземні поштовхи відчули у місті та навколишніх селах. Сила землетрусу дорівнювала 3,2 бала, повідомили на сайті Головного центру спеціального контролю. Джерело землетрусу було розташоване у районі міста Долина, Івано-Франківської області на глибині 2 кілометри.

Поліція повністю перекрила міст Метро у Києві, введено спеціальну операцію «Грім»

Сьогодні правоохоронці повністю перекрили міст Метро. Все через те, що нібито черговий шукач пригод, заявив, що підірве міст. На мосту стояв чоловік з пакетом і погрожував підірвати споруду. На місці працює поліція. Правоохоронці закрили проїзд мостом. В місті Києві було введено спеціальну поліцейську операцію «Грім». Зрештою мінувальника затримано, були вистріли. 

Також для вас підготували: Промова Стіва Джобса у Стенфорді в 2005 році. Вперше українською

Зазначимо, команда інфопростору «Є!» порівняла середню заробітну плату в Україні та інших країнах.

Читайте також:Аеропорт «Київ» відновлює рейси до ЄС