Україна
2 червня 2020
Дайджест головних новин за 2 червня
Читайте про найголовніші події дня, 2 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 2 червня.

Протест під Кабміном з вимогою дозволити роботу закладів громадського харчування

Українська ресторанна асоціація проводить акцію протесту під Кабміном з вимогою дозволити роботу закладів громадського харчування.

Мета акції - закликати уряд відкрити заклади харчування раніше, ніж планується — до 10 червня.

Кореспондент інфопростору «Є!» знаходився на місці подій та проводив пряму трансляцію. 

Трамп готовий залучити Збройні сили США для припинення протестів 

Президент США Дональд Трамп закликав губернаторів всіх штатів розгорнути національну гвардію для припинення протестів у країні. Він заявив, що в іншому разі уряд США використає Збройні сили.

Він закликав у кожному місті забезпечити переважну присутність силовиків до тих пір, поки не припиняться масові акції.

Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини! Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

«Укрпошта» відновила роботу відділень за звичайним графіком

Всі відділення "Укрпошти" відновили свою роботу за звичайним докарантинним графіком. До 3 червня залишаються безкоштовними послуги переадресації та зберігання поштових відправлень.

Як повідомляється, будуть діяти ті ж правила обслуговування і дотримання посилених санітарних норм: клієнти та працівники повинні мати засоби особистого захисту, користуватися антисептиком і зберігати дистанцію.

Україна і Польща спростять процедуру перетину кордону

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар і посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький домовилися укласти нову угоду щодо сезонних трудових мігрантів.

Враховуючи динаміку прикордонного руху останніх днів, Україна і Польща будуть працювати над поновленням регулярного транспортного сполучення. У цьому контексті також будуть узгоджуватися питання спрощення процедур отримання робочих віз та перетину спільного кордону громадянами, – йдеться в повідомленні.

Київ остаточно переходить на е-квиток у транспорті: названо дату

Громадський транспорт Києва остаточно переходить на електронний квиток з 1 липня 2020 року. З цього числа оплатити поїздку можна буде проїзною картою, картою метро (в метрополітені), банківською картою або разовим квитком з QR-кодом.

Повідомляється, що з 1 липня громадський транспорт Києва остаточно переходить на електронний квиток.

В Одесі на ринку сталась стрілянина, є поранені

В Одесі сталась стрілянина на промтоварному ринку. Внаслідок події поранені двоє людей. Як встановили правоохоронці, у магазині тканин на промтоварному ринку невідомі влаштували стрілянину. Самі ж правопорушники сіли в свої авто і поїхали геть на "Ауді" з номерами ВН6905IC.

На другий день роботи камер на дорогах порушення зменшилися на 40%

На другий день роботи відеофіксації порушень правил дорожнього руху порушників стало менше на 40%.

Запуск системи відеофіксації перевищення швидкості почав давати перші плоди. Так в понеділок, за 9 годин роботи з 00 00 до 9 00, система зафіксувала 17 477 випадків перевищення швидкісного режиму. А на другий день роботи системи, за ті ж 9 годин порушників стало - 10 469 або на 40% менше", - пише Геращенко.

Як стало відомо, Криклій розповів, чи здорожчають залізничні квитки. У пасажирських поїздах на час карантину будуть запроваджені нові умови перебування та посилені заходи безпеки для уникнення захворювання коронавірусом.

Раніше ми повідомляли, що “Миші з’їли”: з Держрезерву зникли 2700 вагонів зерна. Радник Арсена Авакова розповів куди поділися 189 000 тонн зерна.

Нагадаємо, відстороненого через стрілянину в Броварах голову поліції Вінниччини призначили радником голови нацполіції. Стосовно решти працівників апарату управління Нацполіції у Вінницькій області, яких відсторонили або звільнили після перестрілки у Броварах, «службове розслідування продовжується, роль кожного буде оцінена»

Читайте також:Комунальні платежі не зростатимуть, - Шмигаль