Світ
2 червня 2020
Бажання зберегти лояльність виборців впливає на багато процесів в США - Борислав Береза
Відомий український політик Борислав Береза пояснив у чому різниця між Майданом в Україні і протестами в США.
news-image

Відомий український політик, громадський діяч Борислав Береза на своїй сторінці у фейсбук пояснив у чому різниця між Майданом в Україні і протестами в США.

Справа не тільки в тому, що у нас не громили магазини і не було пограбунків. Справа в тому, хто і в ім'я чого виходив на Майдан. У нас побили тоді студентів. Страшно побили. І ми вийшли.

У них поліцейський убив під час затримання 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Фактично задушив, притискаючи його шию до асфальту коліном, а інші копи утримували Джорджа закованим в наручники. І в США вийшли. Але є велика відмінність в тому, хто очолив протест, - наводить приклад Береза.

В Україні вийшли громадяни. І протест не перейшов в грабежі і погроми. У тих, хто вийшов не було такої мети. Українці виходили проти свавілля влади. Було бажання поставити владу на місце.

А в США на чолі протесту, нажаль, спочатку були маргінали і бидло, яке сприймає протест, як можливість пограбувати. Українці хотіли змін в державі і вибрали формат Майдану. У США більшість протестуючих хоче змін свого особистого добробуту і тому грабує магазини.

У США більшість протестуючих хоче змін свого особистого добробуту і тому грабує магазини. Чи не хотіли б - грабували. Для них протест лише прикриття для пограбунків. Завжди важливо хто ставить перед собою які цілі і чого реально хоче, а не чим прикриває свої дії. Дії найкраще свідчать про мотивацію. Тому порівняння того свавілля, що зараз ми бачимо в США з Майданом, абсолютно не коректно", - впевнений політик.


Вночі політик поспілкувався з кількома друзями в США. Всі говорять одне і теж. Вибори скоро. І політики бояться, що жорсткість по відношенню до протестуючих можуть відштовхнути від них голоси на користь опонентів. Ось так бажання зберегти лояльність виборців впливає на багато процесів в США. Але всі приятелі Борислава, без винятку, впевнені в тому, що кожен з грабіжників, мародерів і вандалів буде ідентифікований, знайдений і покараний.

Для цього будуть використані мільйони камер, програма ідентифікації, яка може визначити людину навіть якщо видно лише очі і інші спеціальні програми поліції, а так само багато що інше. Але про невідворотність покарання говорять всі вони - і поліцейський, і співробітник MTA, і лікар, і програмер. Тому що якщо це не відбудеться, то система стримування правопорушень впаде. А це один з базових стовпів американської системи демократії.

Зазначимо, президент США Дональд Трамп закликав губернаторів всіх штатів розгорнути національну гвардію для припинення протестів у країні. Він заявив, що в іншому разі уряд США використає Збройні сили.

Також повідомляли, що США на порозі відкриття самої досконалої зброї у всій військової історії. 

Читайте також:Президент США Дональд Трамп заявив, що введе війська в бунтуючий Міннеаполіс