Суспільство
2 червня 2020
Ще рано ходити без масок і зустрічатися компаніями, - лікар, у якої вдруге діагностували Covid-19
Лікар-реаніматолог Чернівецької міської лікарні Анна Рибарчук вдруге підхопила Covid-19.
news-image

Лікар-реаніматолог Чернівецької міської лікарні Анна Рибарчук вдруге підхопила Covid-19. Про це медик розповіла у Фейсбук.

У лікаря діагностовано пневмонію та позитивний тест на Covid-19.

Сьогодні 7 день пневмонії і «по другому колу» позитивного ПЛР на Covid-19. Пояснення в мене одне ... без антитіл в крові, після першого епізоду хвороби , «вилетіла» знову на роботу....якось так...от Вам і легкий перебіг! Не буває легких варіантів, наслідки є завжди ...віддалені в часі, але є!!!! Дякую Богу, що добрий до мене і пневмонія не надто агресивна , і не двобічна!!!! Творець мене любить!!!! Дякую, що я інтенсивно лікуюсь вдома , що рідні,друзі, колеги - всі на зв‘язку і поруч !", - пише Анна.

Медик нагадує, що усі зараз лише на шляху до подолання пандемії і колективного імунітету. 

Треба набратись терпіння і пам‘ятати про уважність і захист самих себе !!! Ще рано ходити без якісних масок і респіраторів, тусуватись компаніями і обійматись при зустрічі...рано....!!! Ця весна змінила нас ... наше уявлення про те, що треба для щастя ... розуміння того які бажані обійми і як хочеться кави (особливо коли ти втратила повністю смак і нюх!)....ця весна стала фатальною для тих... хто втратив рідних , дехто з них і далі пише мені смс ... корить в чомусь, не вірить у втрату....!!!", - додала медик.

До речі, в ЄС фіксують сплеск шахрайств із продажу захисних засобів від коронавірусу. Агентство ЄС по боротьбі з шахрайством (OLAF) зафіксувало сплеск шахрайських дій в інтернет-магазинах з продажу захисних медичних засобів під час пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, коронавірус вперше виявили у МОЗ. Тестування проходять всі, хто контактував із зараженим.

Зазначимо, в Україні зафіксовано 24340 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

Також стало відомо, що з 1 червня в Україні розпочався новий етап пом’якшення карантину.

Читайте також:У Києві закрили на карантин жіночий монастир, де захворіло більше 20 монахинь