Політика
3 червня 2020
Збір підписів за відставку Авакова: стало відомо, хто за
Під проєктом постанови за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова підписалися близько 50 нардепів від двох фракцій, інші парламентарі ставити підписи не поспішають.
news-image

У Верховній Раді почали збирати підписи за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, повідомив народний депутат зі «Слуги народу» Ігор Василів.

Він розмістив у Facebook фото листа для збору підписів.

 
Під проєктом постанови за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова підписалися близько 50 нардепів від двох фракцій, інші парламентарі ставити підписи не поспішають.

Інший член «Слуги народу» Євгеній Шевченко закликав своїх колег із фракції публічно заявити про своє незадоволення роботою Авакова і відправити його у відставку.

Фракція партії «Голос» також закликала відправити Авакова у відставку.

Фасадна реформа патрульної поліції не змінила поки суті системи. Системи, в якій продовжує відбуватися понад 60 тисяч катувань щороку. Поліція не захищає звичайних громадян, але дуже добре покриває своїх. Саме тому поліцейські, які вбили 5-річного Кирила Тлявова, зараз на свободі. Саме тому трапились Кагарлик і Бровари. І саме тому партія «Голос» вимагає відставки міністра Авакова», – заявила член фракції Інна Совсун з трибуни парламенту.

Нардеп від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин заявив: 

Зараз є близько 50 підписів від двох фракцій. Від "Голосу" 17 підписів – це всі, хто були на засіданні 2 червня, та решта – від "Слуги народу". До інших фракцій підходили. Переважно фраза така: "Ми подумаємо"".

На запитання, чи збираються підписувати проєкт постанови нардепи від "Європейської солідарності", Юрчишин сказав, що "наразі жодна людина з цієї фракції не підписала, хоча документ за відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова вони підписували".

Юрчишин додав, що "їхня публічна позиція, що треба відправляти у відставку увесь уряд".

Не поспішають підписувати документ і в "Батьківщині". У коментарі УП нардепка від "Голосу" Соломія Бобровська відзначила, що поки у Тимошенко на ініціативу не відреагували. За її словами, постанову " підписало багато "слуг", а "Батьківщина" поки мовчить".

Згодом у пресслужбі "Голосу" повідомили, що вже зібрали понад 50 підписів під проєктом постанови про відставку міністра МВС Арсена Авакова і продовжують вести перемовини з депутатами інших фракцій.

Фракція "Слуга народу" запропонувала заслухати міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на годині запитань до уряду 5 червня із доповіддю щодо резонансних кримінальних подій останнього тижня.
Заступник голови депутатської фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму виступі підтримав цю ідею та нагадав, що його політсила закликає відправити Авакова у відставку.
Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков порадів, що позиції фракцій "Голос" та "Слуга народу" співпали в питанні виклику для доповіді очільника МВС.

Зазначимо, Аваков перебуває на посаді міністра внутрішніх справ з лютого 2014 року.

Згадуємо найгучніші справи Авакова на посаді та чому він все ж залишається.

Також повідомляли, що відстороненого через стрілянину в Броварах голову поліції Вінниччини призначили радником голови Нацполіції.

Читайте також:Місцева поліція знала про конфлікти у Броварах, – юристка-кримінолог