Суспільство
3 червня 2020
Укрзалізниця вже повернула майже 130 млн грн за квитки на скасовані через запровадження карантину поїзди
Укрзалізниця повертає пасажирам 100% вартості проїзних документів на всі поїзди, що були скасовані у зв’язку з запровадженням карантинних обмежень.
news-image

Упродовж карантину Укрзалізниця повернула пасажирам майже 130 млн грн за квитки на поїзди, що були скасовані через запровадження карантину, повідомляє пресслужба компанії.

Робота з повернення коштів за невикористані квитки триває.   Загалом пасажири повернули кошти за 617,3 тис. квитків, з яких 401,6 тис. — через інтернет та понад 215,7 тис. — через залізничні каси.

В Укрзалізниці очікують на повернення ще 126,7 тис. невикористаних квитків. Укрзалізниця повертає пасажирам 100% вартості проїзних документів на всі поїзди, що були скасовані у зв’язку з запровадженням карантинних обмежень. Якщо квиток був придбаний через інтернет, його можна повернути через особистий кабінет онлайн-сервісів.

Кошти будуть перераховані впродовж 30 діб на банківську картку, з якої проводилася оплата поїздки. Квитки, придбані через інтернет на поїзди, дата відправлення яких уже минула, повертаються через претензійні відділи. Для цього пасажиру потрібно роздрукувати квиток та звернутись із ним до такого відділу.

Зокрема, вони знаходяться на залізничних вокзалах станції Київ-Пасажирський, Дніпро, Львів, Одеса-Головна, Харків-Пасажирський та Лиман.   Якщо квиток купувався або був роздрукований у касі, його можна повернути у будь-якій залізничній касі України. Для цього пасажиру потрібно мати оригінал квитка та документ, що посвідчує особу (паспорт, водійське посвідчення, закордонний паспорт тощо).

Як ми писали, ВАТ "Укрзалізниця" готові до відновлення пасажирських перевезень.

Нагадаємо, в Україні відновили роботу міжобласні автобусні рейси. 1 червня, після ослаблення карантинних обмежень відновили роботу перші міжобласні автобусні рейси.

До речі, Криклій розповів, чи здорожчають залізничні квитки. У пасажирських поїздах на час карантину будуть запроваджені нові умови перебування та посилені заходи безпеки для уникнення захворювання коронавірусом.